Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hatalmas pofára esés lett a szezonnyitó a Ferrari számára a baromi jól sikerült téli tesztek után.

Az olasz istállót a téli tesztek után a világbajnoki cím első számú várományosának kiáltották ki, ehhez képest a szezonnyitó első futamon olyan csúfos vereséget szenvedett*, hogy sokan nemcsak a Ferrarit, de az egész szezonját is temetik – sajtóvisszhang:

*Sebastian Vettel csak a 4., Charles Leclerc pedig az 5. helyen végzett közel egy perccel elmaradva a győztes Valtteri Bottasztól, és mintegy 40 másodpercre a második Lewis Hamiltontól.

La Repubblica (olasz):

"A Mercedes visszarántotta a Ferrarit a valóságba. Vörös hajnali derengést vártunk Melbourne-ben, de ehelyett bealkonyult a csapatnak. A Ferrarinak harcolnia kell a dobogóért."

La Stampa (olasz):

"Két hete az SF90 tesztelésekor a Ferrari volt az F1 királynője. Aztán mindenki elrepült Ausztráliába, beindultak a motorok, és ugyanaz lett belőle, mint két éve. Március 31-én Bahreinben egy új futam következik, és csak reménykedni lehet benne, hogy a Ferrari megtalálja az elveszett ihletet."

L'Equipe (francia):

"Kérdéses, hogy mennyire lehet bízni az előszezon teszteredményeiben. Katalóniában a Ferrari még messze a Mercedes előtt járt, aztán Melbourne-ben fordult a kocka. A Scuderia felsült az időmérőn, a versenyen pedig megalázták."

Neue Zürcher Zeitung (svájci):

"Ez volt az autósport legőszintébb és legszörnyűbb beismerése. Az előzetesen favoritnak tartott Vettel a futam kétharmadánál azt kérdezte a mérnökétől: +Miért vagyunk ennyire lassúak?+ Mire a válasz a boxból: +Pillanatnyilag nem tudjuk.+ Végül a 476 nap után GP-t nyerő Bottas körönként egy másodpercet vert Vettelre, aki csak negyedik lett."

Kronen Zeitung (osztrák):

"Puff, ez nagy pofon volt. A Ferrarinak a negyedik és ötödik hely jutott, csaknem egyperces hátránnyal Bottas mögött. A Ferrari az idénynyitó nagy vesztese."

Die Presse (osztrák):

"Az első futam alapján nem úgy tűnik, hogy izgalmas szezon elé nézünk. Az elmúlt öt évben a pilótáknál és a konstruktőröknél is világbajnok Mercedes folytatta egyeduralmát, és senkitől sem zavartatva nyert."

Mindenesetre...

(Fotó: Scuderia Ferrari)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.