Németországban megint szóba került a sebességhatár bevezetése az autópályákon
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mindenki tudja, hogy a német autópályák nagy részén sebességkorlátozás nélkül lehet száguldani. Most ezt változtatták volna meg, de rövid életű volt a kezdeményezés.

Manapság az egyetlen közút, ahol legálisan hajthatsz gyorsan, a német autópálya-hálózat, amelynek a nagy részén nincs sebességkorlátozás. Most ezen a helyzeten változtatott volna a német zöld párt az Európa-szerte érvényes 130 km/órás sebességhatár bevezetésével, de a parlament 80 százalékkal, tehát elég egyértelműen leszavazta a kezdeményezést.

2020-ra az volt a terv, hogy 60 százalékkal mérsékelik az emissziót 1990-hez képest, de hiába szigorították folyamatosan a járművek kibocsátását, a nagyobb forgalom az emissziót is növelte.

Németországnak most ki kell találnia, hogyan viszi lejjebb a közlekedésből származó károsanyag-kibocsátást a határidőre. Az egyik javaslat lett volna az általános sebességkorlát az autópályákon, de úgy tűnik, hogy a németek bármit megtesznek, csak sebességhatár ne legyen az autópályán, amivel továbbra is egyedülállók a kontinensen.

(Képek: Getty Images, Porsche)

Még egy hely, ahol nincs sebességkorlátozás:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.