Nem gondoltuk volna, hogy egy tűzoltóautó ennyire megtetszik majd, de ezt az immár veterán korú Nissant látva be kell vallanunk, hogy kellene egy ilyen. Sokat nem használhatták, szép állapotban keresi a gazdáját.

Ha mindig is vágytál egy saját tűzoltóautóra, de egy teljes méretű gépjárműfecskendő nem fér be az udvarodba, akkor egy kisebb típusban kell gondolkodnod. Magyarországon az egyik legkézenfekvőbb megoldás a tűzoltó Zuk, újabban esetleg a veterán Transit, de most valami sokkal különlegesebbet mutatunk neked.

Japánban a nyolcvanas évek eleje óta az Atlas számít a Nissan kisteherautójának,

ezt a típust az európai piacon Cabstar néven forgalmazták. Ideális alapnak bizonyult egy kompakt tűzoltóautó építéséhez, amit dupla kabinnal, valamint 2,7 literes, négyhengeres dízelmotorral, ötfokozatú váltóval és felező fokozattal szereltek fel.

A képeken látható Nissan tűzoltóautót 1991-ben gyártották, de úgy néz ki, mintha csak nemrég készült volna.

Az órájában még csak nyolcezer kilométer van, és a gyárakban használt üzemi tűzoltóautóknál egyáltalán nem ritka az ilyen csekély futásteljesítmény, hiszen valószínűleg sosem volt rá szükség, csak készenlétben tartani vették elő.

Piros fényezése, szövetkárpitja és még a tűzoltó berendezéseket takaró ponyvája is szép, ez a japán piacra készült, jobbkormányos Nissan méltán színesítene bármely veteránautó-gyűjteményt. A jelenlegi gazdája a Bring a trailer oldalán hirdette meg, ahol nyolcezer dollár fölött tart a licit, igaz, a vevőnek Kaliforniába kell mennie érte.

Ez is érdekelhet:

Tűzoltóautóból ötszemélyes családi fészek

Svájcban tűzoltóautóként működött ez a 4x4 Mercedes Vario, most viszont családi mobilház lett, ahol öten is jól elférnek. Sok kis ablak, természetes formák és anyagok, meg egy vagány duplaágy.

Otthonos lakást rejt ez az egykori katonai teherautó

Off-road lakóautót faragtak a hatkerekű katonai járműből.

Stílusos ritkaság a hatvanas évekből a legelső Nissan Silvia

Olasz sportkupénak néznéd, pedig ezt Japánban gyártották, nagyon kevés példányban.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés