Open Road Tour néven az országot átszelő, márkafüggetlen motorostúrát szervez a május 26-i hétvégére a Harley-Davidson Budapest. A túrát az útmenti városok is lelkesen támogatják.

Több mint 500 kilométeres, vezetett felvonulásokkal, gasztronómiai és turisztikai élményekkel teletűzdelt motoros túra szervezését jelentette be a Harley-Davidson importőre hazai főhadiszállásán, az Open Road Bázison. Az amerikai motormárka magyar vezérképviselete nem csak a HD-seket várja, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy Magyarországot keresztben átszelő guruláson.

„Sokat gondolkodtunk, milyen formában tudunk tenni azért, hogy új élményeket adjunk a motoros társadalomnak. Ezért alapítottuk meg az Open Road Riders Community közösséget, ahova várunk mindenkit, aki szereti a motorokat, legyen az bármilyen típusú vagy márkájú.” – mondta Hankó Ákos, a Harley-Davidson Budapest tulajdonosa. „Egész éves programsorozattal készülünk, melynek legnagyobb eseménye az Open Road Tour, mely Soprontól Debrecenig felölei az országot, és az indulásnál vagy a csatlakozási pontokon vár minden motorost.” A túrát 2022. május 26-28. között három napon át, három kiemelt programhelyszín közbeiktatásával rendezi meg a szervező.

Open Road Fest helyett Open Road Tour

Figyelem, motorosok: Open Road Tour lesz, Open Road Fest viszont nem lesz idén! Az alsóörsi fesztivál két évtizedes történelme az idén szünetel!

Nahát, micsoda dolog, az ilyen motoros gigatúrák hangosak, büdösek, és azok az átkozott motorosok akadályozzák a közlekedést is, háborodhatnának fel ezen a szörnyű ötleten a túra során érintett települések polgármesterei. De nem ezt teszik. Inkább lelkesen üdvözlik az eseményt és segítik is a szervezőket abban, hogy a motorosok mindenhol megfelelő mennyiségben és minőségben jussanak koszthoz, kvártélyhoz valamint kulturális programokhoz.

„Régóta szerettük volna, hogy a motoros társadalom megjelenjen városunkban – mondta például Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere. „Egernek nemcsak történelme van, hanem jelene is. Ez az ország egyik legkiemelkedőbb turisztikai központja, a környezet ideális a motorozásra, a hegyi utak, a gyönyörű tájak igazi élményt adhatnak mindenkinek.” Eger a pénteki napon ingyenes nagykoncerttel várja a túra résztvevőit a Dobó téren. A koncertek mellett a város látványosságai nyílt napot tartanak a motorosoknak, a résztvevők előzetes regisztációval megtekinthetik a város látványosságait. Segítenek a vendéglátásban az Egervölgye Alapítvány civil patrióta szervezet munkatársai és önkéntesei is.

Harleysok, polgármesterek, civilek szervezik közösen a nagyszabású motorostúrát. Az asztalnál: Balla Péter – Egervölgye Alapítvány kuratóriumi elnök, történész; Mirkóczki Ádám – Eger polgármestere;Knezsik István – elnök, Autós Nagykoalíció; Nagy Imre – Harley-Davidson Budapest ügyvezető; Hankó Ákos – Open Road Riders Community, Harley-Davidson Budapest tulajdonos; Horváth Richárd – Hatvan polgármestere; Kiss Norbert – világbajnok, háromszoros európa bajnok, hatszoros magyar bajnok autóversenyző, a Kápolna Macskaárvaház Alapítvány kurátora; Orbán Balázs, Debrecen Drive

Horváth Richárd, Hatvan polgármestere és a debreceni önkormányzat küldötte is hasonlóan áll az ügyhöz, náluk is gondos előkészületekkel várják a motoros túra résztvevőit. Debrecenben, a túra végállomásán az éppen ekkorra tervezett Debrecen Drive fesztiválra kapnak ingyenes belépési lehetőséget a motorosok. Kápolnán pedig egy igazán nem tipikus betétprogrammal egy kis kellemes szürrealitás dobja fel a túrát: mamutfenyő-ültetés lesz. Egy macskamentő alapítvány bevonásával.

„A szabadságot megtestesítő motoros élmények és a közösségi szellem mellett küldetésünk, hogy felhívjuk a figyelmet az állatmentésre és a tudatos állattartásra. Minden élőlénynek megvannak a szabadsághoz való jogai, számunkra ezek az értékek megkerülhetetlenek” – visz egy érdekes filozófiai csavart a motorostúrába Hankó Ákos, hozzátéve, hogy a Kápolna Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagjával, a világ- és Európabajnok Kiss Norberttel közösen el fognak ültetni egy amerikai mamutfenyőt, amivel szimbolizálni kívánják a közösség elkötelezettségét a témával kapcsolatosan.

Az Open Road Tour természetesen nem partizánakció, Magyarország nem Nevada, hogy egy ekkora motorostúra csak úgy ad-hoc nekivághasson az utaknak. A résztvevők biztonságára a szervezésbe bevont rendőrök is ügyelnek majd, ha tetszik: a Rendőrség motorosai is részt vesznek a gördülő fesztiválon.

Open Road Tour – 2022.05.26-28., Sopron–Győr–Budapest–Hatvan–Kápolna–Eger–Debrecen. További információk: openroad.hu

És ezt olvastad már?
Most már tényleg befejeződik a BMW i3 gyártása