A Peugeot 14 év után tér vissza a legendás hegyi pályára, és nem elégednek meg a második hellyel: brutális erőgépet raktak a kilencszeres rali-világbajnok alá.

A T16-ra keresztelt szörnyeteget ugyanis nem más fogja vezetni, mint a kilencszeres ralivilágbajnok Sébastian Loeb, aki a murva után aszfalton is megmutathatja, hol lakik a lóerők atyaúristene. A siker érdekében a Peugeot egy kívül-belül csontig átalakított 208-ast tolt Loeb alá, ami természetesen úszik a könnyű, szénszálas anyagokban. Nem tudjuk, mennyi esély van rá, hogy a coloradói Rocky Mountainben június 30-án havazni fog (a tippünk az, hogy nem sok), de a T16-os első szárnya egy hókotrónak is becsületére válna, aminél talán csak a széchenyi-hegyi adótoronyra emlékeztető hátsó szárny az érdekesebb.

Az autó belseje meglehetősen leegyszerűsödött az utcai verzióhoz képest: a középre helyezett kormányt egy merevítőrúd-tenger öleli körbe, olyan mennyiségben, hogy komolyan gyanakodni kezdtünk, nem a Holdra készülnek-e kilőni a ralivilágbajnokot. A hegymenethez az autóba két önzáró differenciálművet is szereltek, a világvége hangulatot pedig egy szegecselt szélvédővel tették teljessé.

A készülődés persze érthető, hiszen a Peugeot 14 éve nem indult a legendás hegyi futamon, utoljára pedig 1989-ben sikerült nyerniük a húsz kilométer hosszú pályán.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Ez a mustangos megmutatta, hogyan lehet igazán vagányan áthaladni a célvonalon

Bemutatták Michelisz Norbi idei versenyautóját és csapatát

További cikkeink a témában