Koncepcióként már láthattad, de most szériagyártásra készen is bemutatta a Panamera kombiváltozatát a Porsche. A Sport Turismo praktikusabb a ferdehátúnál, de ugyanolyan sportos, és akár 550 lóerővel is rendelhető.

Nem is olyan nagy meglepetés, hogy kombit készített a Panamerából a Porsche, hiszen tanulmányautóként már évekkel korábban, 2012-ben bemutatta ezt a karosszériaváltozatot. Így nézett ki:

Genfben mégis mindenki a németek standjára figyel majd, hiszen ott leplezik le a sorozatgyártásra szánt modellt, aminek Sport Turismo a neve. Szép nagy luxusautóról van szó: 5,05 méter hosszú, 1,94 méter széles és 1,43 méter magas.

Formára nem szakadt el a koncepciótól, sportosan áramvonalas lett a Panamera kombija is, aminek nincs sok köze a hagyományos kombikhoz. De természetesen a csomagtartója egy kicsivel nagyobb lett: alapesetben 520 literes, a három részre osztott hátsó üléstámlák előredöntésével pedig 1390 literesre bővített, sík rakteret kapunk. Nem hiányzik a csomagok rögzítésére szolgáló rendszer, és a 230 voltos töltő sem.

A Sport Turismo ötszemélyes, amit hivatalosan 4+1 személyesnek nevez a Porsche, hiszen a hátsó üléssort továbbra is két személynek formázták kényelmesre, és szükség esetén egy ötödik utas is helyet foglalhat itt. De ha biztosan nem kell ennyi férőhely, akkor eleve négyszemélyesként is rendelhető, elektromosan mozgatható szélső fotelekkel.

Kombiként is igazi sportkocsi a Panamera, ami azt jelenti, hogy a kínálata ugyanazokból az erőforrásokból áll, mint a ferdehátúé. Az alapot a 330 lóerős Panamera 4 képviseli, a 4S már 440 lóerős, és ott a 4 E-Hybrid is, 462 lóerővel, ez utóbbinál meg kell elégedni a 425/1295 literes raktérrel. De a legjobb az egészben az, hogy a Panamera Turbóként is készül a kombi, ami 550 lóerővel repítheti a családot.

Már most rendelhető a legújabb Panamera, de a szállításra egy kicsit még várni kell, Európában októberben-novemberben lehet átvenni az első példányokat.

És ezt olvastad már?
A villanykorszakban is meglátja az M-es BMW-k klasszikus értékeit az M kereskedés ügyvezetője