Az izmosan domborított karosszéria és a bitang erős amerikai V8-as motor vitte sikerre a Shelby Cobrát, ami mára az autózás ikonjai közé tartozik. A hatvanas évekbeli roadsterek koncepcióját pedig az olasz Puritalia 427-ese értelmezte újra.

Ha most készülne a Shelby Cobra, akkor egészen biztosan hasonlóan nézne ki, mint a Puritalia 427. A nápolyi műhelyben nem is titkolták, hogy a hatvanas évekbeli roadsterek adták az ihletet sportautójukhoz, amiben legalább annyi retró van, mint amennyi modern részlet. A karosszéria arányai és a felépítése mindenesetre a neves elődöket idézik, hiszen ezt az autót is amerikai V8-as hajtja.

A 427-es karosszériája kompozit és szénszálas anyagból készült, a kétüléses roadster ezzel elképesztően merev és csupán 1150 kilogrammot nyom. Nincs tehát nehéz dolga annak a Fordtól származó 5 literes V8-as motornak, amiből kompresszorral 605 lóerős teljesítményt hoztak ki. Gyorsítás közben hatfokozatú kézi váltót kapcsolhatsz, a megállásról pedig Brembo fékrendszer gondoskodik.

Nem csak virtuálisan létezik a Puritalia 427, a nápolyi cégnél ugyanis egy teljesen működő prototípust is építettek belőle. 2014-ben mutatták be, és bár azóta nem sokat hallottunk felőle, látnánk fantáziát a gyártásában. Főleg azon után, hogy az alábbi videón meghallottuk, milyenek a gázfröccsök, és hogyan szól már egy kisebb gyorsításra is.

És ezt olvastad már?
A General Motors ügyvezetőnője beült a saját cége önvezető autójába és jó volt neki!