Kimi Räikkönen 2019-től már nem a Ferrari pilótája, ám közel sem tűnik véletlennek, hogy a lehető legközelebb maradt a maranellói csapathoz.

Räikkönen óriási formában versenyzik ebben az idényben, ennek ellenére a Ferrari – tiszteletben tartva az elhunyt Sergio Marchionne elnök akaratát – nem hosszabbított a finnel, aki így végül jövőre a Saubernél fog versenyezni.

Pótlása pedig pont a Saubertől érkezi: a Ferrari-pilótaakadémia szupertehetsége, Charles Leclerc fogja átvenni Kimi ülését – állítólag ezt is Marchionne zsírozta le előre. A két versenyző tehát lényegében helyet cserél egymással, ám egészen vad feltételezések szerint ez közel sem véletlenül alakult így:

  • #1 A Sauber lényegében olyan a Ferrarinak, mint a Red Bullnak a Toro Rosso, így pedig könnyen lehet, hogy a hatalmas tapasztalattal rendelkező 38 éves finn ferraris elemeket fog tesztelni, vagyis közvetve fejleszteni a B-csapatnál.
  • #2 Azáltal, hogy Räikkönen házon belül marad, lényegében bármikor beugorhat, ha Leclerc nem hozná azt, amit elvárnak tőle, vagy a legdurvább:
  • #3 ő válthatja Sebastian Vettelt, ha a német nem nyeri meg jövőre sem a világbajnokságot, így segítve Leclerc-t a vébécím felé.

(via, fotó: Twitter)

És ezt olvastad már?
Archív felvételen a világ legelső F1-es futama