Az ausztrál sokkal többet várt volna a csapatától a bakui futamon.

Daniel Ricciardo nagyon meglepődött, amikor az Európa Nagydíjon a Red Bull váratlan problémákkal küszködött és így csak hetediknek tudott beérni.

Miután Sergio Perez váltóprobléma miatt hátrébb lett sorolva, Ricciardo az első sorból rajtolhatott az azerbajdzsáni pályán, és végig tartotta is az iramot Nico Rosberggel, aki az élen autózott. Néhány kör után Rosberg előnye elkezdett azonban növekedni, és az ausztrált Sebastian Vettel is megelőzte. Ricciardónak ráadásul egy második kiállásra is szüksége volt, így aztán végképp pozíciókat vesztett.

„Nem vagyok elégedett az eredményemmel. Sokáig másodikként autóztam, jó helyen voltunk a versenyben és a dobogóért harcolhattunk. Aztán oda lett a sebességünk. Nem hiszem, hogy én hibáztam volna a pályán, vagy rossz stratégiát választottunk volna. Nem tehettünk volna ennél többet, egyszerűen csak elkezdtünk szenvedni a gumikkal. A negyedik körömben már éreztem, hogy itt nem stimmel valami, és kemény napom lesz.”

„Teljesen váratlan volt a probléma. Nagyon jól mentünk eddig például Szingapúrban eddig mindig, ahol szintén sokat kell fékezni és nagyon forró a pálya, úgyhogy hasonló teljesítményre számítottunk most is. Ki kell vizsgálnunk, hogy miért történtek a dolgok, miért van az, hogy néha random elvesztjük a versenyképességünket.”

 

És ezt olvastad már?
Tökéletes mindenes, csak a turbó zavar benne – Kia Sportage PHEV-teszt
.