Teljesen érthetetlen manőver volt ez a pilótától.

Ha már a hétvégén Spanyolországba látogat a Forma–1 mezőnye, felidőzünk egy jelenetet a múltból: A 2018-as barcelonai futam rajtja után nem sokkal, a haasos Kevin Magnussen megcsúszott a hármas kanyarban, a szorosan mögötte haladó csapattársa, Romain Grosjean pedig elvesztette az irányítást az autója felett, ám a bukótérbe sodródás után nem hagyta az autóját lelassulni, hanem a gázra lépett és keresztben visszahajtott a pályára. Ennek a nem okos döntésnek pedig az lett a vége, hogy a mögötte érkező Nico Hülkenberg (Renault) és a Pierre Gasly (Toro Rosso) nem tudta elkerülni az ütközést, végül mindhárom pilóta kiesett:

A sportfelügyelők egyébként el is meszelték Grosjeant, aki háromhelyes rajtbüntetést és két büntetőpontot kapott, de nem a balesetért, hanem a mentési manőverért. És még Hülkenberg oda is szúrt egyet rendesen a Haas-pilótának, amikor azt mondta, hogy:

„Nagyon fáj ez a kiesés. Grosjeannak célzóvizet kellene innia. (...) Egyfolytában a pálya szélén van. Talán el kéne gondolkodnia a sportágváltáson.”

A másik érintett, Gasly pedig csak annyit mondott az esetről, hogy „fékezhetett volna, akkor talán minden máshogy alakul”.

(Fotó: formula1.com)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában