Szélsőséges átalakításairól és versenyautóiról volt ismert eddig is az olasz Romeo Ferraris, és a legújabb alkotásukkal még messzebbre mentek. Nemcsak közúti versenyautót varázsoltak az Abarth 595-ből, de a belsejét az olasz barokk villák is megirigyelhetnék.

Első ránézésre egy alaposan felmérgesített Fiat 500-nak tűnik a Romeo Ferraris legújabb alkotása, de a Cinquone Qatar névre keresztelt kiskocsi jóval több ennél. Persze tuningolt autónak sem utolsó, hiszen az alapokat adó Abarth 595-öt is rendesen kiszélesítették, 18 colos kerekeket tettek alá, és a motorját sem hagyták szériaállapotban. Az 1,4 literes, turbós négyhengeresből 180 helyett 245 lóerőt hoztak ki, ami már 5,5 másodperc alatt gyorsítja százra, és 240 km/óra a vége.

De a legérdekesebb mégis a Cinquone Qatar belső tere, ami az olasz barokk villák stílusában készült.

Mindent, amit csak lehetett, fehérre színeztek, a műszerfal felső részét bordó hasított bőrrel vonták be, és az aranyszínű díszítéseket sem spórolták el. Fehérek a bőrülések is, a hátsó ülések helyére szerelt bukócsövet is bőrrel vonták be, és a bukósisakoknak is külön helye van. A giccs határát súroló műszerfal aljára még pezsgőspohár-tartó is került.

És ezt olvastad már?
Igazi atomvillanás a Mercedes-AMG S 63