Amikor már azt hitted, hogy minden pajtában szunnyadó sportkocsit megtaláltak már, akkor felbukkan egy újabb. Itt ez az 1962-es Jaguar E-Type, ami lehangoló állapotban van, de még így is 15 millió forintnak megfelelő összeget kérhetnek érte.

A garázsban fellelt, elhagyatott sportkocsiknak megvan a maguk varázsa, de néha olyan állapotban kerülnek elő, hogy nem is tudod, mit mondj rá. Nem túl szívderítő az állapota ennek az 1962-es Jaguar E-Type-nak sem, amire nemrég találtak rá Angliában.

Az első tulajdonosa 35 éven keresztül minden nap használta, majd eladta, a vevője pedig leállította egy garázsba, és csak tervezgette a felújítását. Hogy meddig jutott vele, azt nem tudni, csak annyit, hogy az eredetileg sötétkék autóról piros és fehér festék maradványai is mállanak, de az utastér és a motor is siralmas állapotban van.

Az értéke mégis megdöbbentő, hiszen egy ritka típus egyik első példányáról van szó, eddig mindössze két tulajdonossal, a 3,8 literes, soros hathengeres motor és a belső tér elemei is nagyrészt eredetiek. A romos Jaguart március végén árverezik el a Practical Classics aukcióján, és még ebben az állapotában is 38-44 ezer font, azaz nagyjából 13-15 millió forintnak megfelelő összeget várnak érte.

(képek: Classic Car Auctions)

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk
További cikkeink a témában