Öt futammal az idei Formula–1-es szezon kezdete után a Ferrari meglepetésre bejelentett egy új támogatót, ami ráadásul a csapat névadó szponzora is lesz, már a következő nagydíjtól változik a Scuderia Ferrari neve.

Történelmi megállapodásnak nevezi a Scuderia Ferrari, amikor bejelentette új támogatóját. A Hewlett Packard, azaz a HP ráadásul a csapat névadó szponzora is lesz, méghozzá azonnali hatállyal, így a következő, május eleji Miami Nagydíjra már Scuderia Ferrari HP néven indulnak. A HP logója természetesen az autón és a versenyzők overallján is látható lesz.

Azt mondják, hogy a HP nem egyszerűen névadó szponzor lesz, hanem a gyakorlatban is támogatja majd a Ferrarit,

többek közt a felkészülés és a stratégia területén, a Formula–1-en kívül az e-sportban és az F1 Academy sorozatban egyaránt. A HP logója már a Miami Nagydíjon felkerül az autóra, ahol egyedi festéssel indulnak a Ferrari versenyautói.

A bejelentés szerint több éves megállapodásról van szó, a Scuderia Ferrarinak egyébként a legutóbbi névadó szponzora a Philip Morris dohányipari cég volt. A HP nem újoncként száll be a Formula–1-be, korábban ugyanis többek közt a Williams csapatát is támogatta, a kétezres évek elején láthattuk a logóját a kék-fehér versenyautókon.

Ez is érdekelhet:

Egészen szörnyű az AlphaTauri új neve

A Red Bull testvércsapata négy éven belül másodszor váltott nevet, a mostani hangzik a legkevésbé jól.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

John Cena a legújabbra cserélte Honda Civic Type R-jét

További cikkeink a témában