A Harley-Davidson múlt századi alapításakor a motorkerékpárok még nem sokban különböztek a bicikliktől, és ezt a korszakot idézi fel a legendás márka elektromos rásegítésű kerékpárja, ami jövőre már kapható is lesz.

Nem is olyan régen mutatta be a teljesen elektromos hajtású motorkerékpárját a Harley-Davidson, és a LiveWire után máris itt az amerikai márka következő dobása. A Serial 1 egy elektromos rásegítésű kerékpár, amit önálló márkaként dobnak piacra, de több a közös benne a Harley-Davidsonnal, mint gondolnád.

Nem egy modern stílusú bicikliről van szó, a retró külső a Harley-Davidson legelső motorkerékpárját eleveníti fel 1903-ból,

amit Serial Number One néven szoktak emlegetni, innen ered tehát az újdonság neve. A fekete váz, a fehér abroncs, a bőr markolat és ülés összetéveszthetetlenül stílusossá teszi a Harley biciklijét.

A technikájáról nem sok részletet árultak el, de az biztos, hogy az elektromos motor csak akkor segít, amikor taposod a pedált.

A lánc helyett szíjhajtást alkalmaztak, ami csendesebb és tisztább, a lassításról tárcsafékek gondoskodnak, a lámpát a vázba építették be. Az árára kíváncsiak leszünk, de a forgalmazás csak 2021-ben kezdődik.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A BMW-nél nem tűnik el teljesen a kézi váltó, de nem is lesz olcsó