A golfsport rekordjai talán nem túl izgalmasak, de ha arról van szó, hogy betalálnak-e egy száguldó BMW M8 Competition kabrióba egy golfütéssel, azt máris látnunk kell.

Guinness-rekordot döntött az a profi golfozó, akinek egy mellette elszáguldó BMW M8-ba sikerült betalálnia a labdával. Nem gondoltuk volna, hogy ennek a kategóriának volt már világrekordja, amit 2012-ben állított fel Jake Shepherd golfozó, az autót akkor David Coulthard vezette, és a 273 yardos, azaz csaknem 250 méteres távolságot kellett most megdönteni.

David Coulthard így fogta be a golflabdát az SLS AMG-vel:

Marcus Armitage profi golfozó vállalkozott a feladatra, a BMW-be pedig a brit túrakocsi-bajnok Paul O’Neill ült, és végül 303 yardos, azaz 277 méteres távolsággal sikerült megdönteniük a korábbi világrekordot.

De a siker nem jött könnyen, és a következő videóban nemcsak az eredményes ütés, hanem az odáig vezető rögös út is benne van.

Az M8 Competition kabriónál aligha találtak volna jobb autót a mutatványhoz, hiszen elég hosszú ahhoz, hogy nagy felületet adjon a célba találáshoz, és elég gyors is, ha korrigálásra van szükség.

A BMW megsínylette a kihívást, a golflabda többször is a szélvédőt találta el, amit biztosan cserélni kell, de a karosszériára is ráfér majd a munka.

Armitage és O’Neill remek párost alkottak, és bár az elején majdnem sikerült a találat, még nem volt elég a rekordhoz. A 303 yardos eredményt végül a Guinness hitelesítette, ezzel hivatalosan is megdőlt a korábbi rekord. David Coulthard szerintünk a videót látva alig várja, hogy kapjon egy AMG GT-t a visszavágóhoz.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Bemutatták Michelisz Norbi idei versenyautóját és csapatát

Sokoldalú szabadidő-terepjáró lett az új Toyota 4Runner

További cikkeink a témában