Szokatlan látvány, hogy egy tucatnyi klasszikus Ferrarit hagytak sorsukra egy telken, közte olyan típusokkal, mint a 348 és a Testarossa. Az évekig pusztuló gyűjteményt nemrég szerencsére megmentették.

Nem minden nap akad az ember egy tucatnyi Ferrarira, amit csak úgy magára hagytak egy gazos telken, valahol az Egyesült Államokban. A szokatlan gyűjteménynek persze megvan a maga története, és az utolsó pillanatban sikerült megmenteni a maranellói sportkocsikat, még mielőtt végleg az enyészeté lettek volna.

A tulajdonosuk egy ügyvéd, akinek a karrierje lehetővé tette, hogy valóra váltsa autós álmait.

Az úriember először Corvette-et kezdett gyűjteni, aztán az érdeklődése az európai sportautók felé fordult, és az évek során legalább 13 darab Ferrarit vásárolt. A kollekcióban olyan típusok szerepeltek, mint a Mondial, a 400i és a 456, a 308, a 328 és a 348, vagy éppen a Testarossa.

2011-ben súlyos betegséget ismertek fel nála, az egészségi állapota már nem engedte meg, hogy foglalkozzon az autókkal, ezért egy barátja raktárába küldte őket. Később, amikor az állapota súlyosbodott, és elmaradt néhány havi bérleti díjjal,

a raktár tulajdonosa egyszerűen kirakta a Ferrarikat a szabad ég alá egy telekre, így kerültek tehát oda.

Az ügyvéd később hiába rendezte a tartozását, az autók már nem kerültek vissza a raktárba. Sajnos azt nem tudjuk, hogy az állapota jobbra fordult-e, de azt igen, hogy a családja csak éveken át tartó pereskedéssel tudta visszaszerezni az autókat.

Nem is mind lett meg, a tárolási jegyzékben szereplő két Rolls-Royce eltűnt, és két Ferrarinak is nyoma veszett.

A történet mégis jól végződött, az ügyvéd családja ugyanis felkeresett egy Ferrari-szakértőt, hogy segítsen új tulajdonost találni az autóknak, és akadt is egy kereskedő, aki elvállalta, hogy az évek során alaposan lepusztult sportkocsikat formába hozza és eladja. Ki tudja, lehet, hogy némelyik példány már új életet is kezdett, akár egy ilyen helyen:

Mint egy klubszoba, olyan ez a Ferrari-gyűjteménynek otthont adó garázs

Biztosan te sem egy rideg mélygarázsban tartanál egy ilyen Ferrari-kollekciót.

(Képek: Silodrome)

Ez is érdekelhet:

Százmilliárdos értékű autógyűjteményét mutatja meg Ralph Lauren

A legértékesebb klasszikus autócsodák pihennek a kollekciójában.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában