Az elektromos hajtás az autók után a motorkerékpárok kategóriáját is meghódítja, és az egyik legújabbat a kanadai Damon mutatta be. Szupersportmotornak néz ki, és az adatai is elég ígéretesek.

Mióta a Harley-Davidson is bemutatta a saját elektromos motorkerékpárját, már nem számít meglepetésnek, ha villanymotor hajt egy kétkerekűt.

A kanadai Damon újdonsága ránézésre egy dögös szupersportmotor, de teljesen elektromos hajtású, és ha hihetünk a cégnek, akkor a menetteljesítményei is ígéretesek.

A Damon Hypersport elektromotorja 200 lóerőre és 200 Nm nyomaték leadására képes, méghozzá az indulástól kezdve azonnal,

ezért nem meglepő, hogy három másodpercen belül gyorsul százra, a végsebessége eléri a 320 km/órát. A biztonságra az autókban megszokott rendszerek vigyáznak, kamerával és radarral is felszerelték a motort.

Nem árulták el, mekkora akkumulátort kapott a Hypersport, de azt igen, hogy egy feltöltéssel átlagosan 320 kilométert lehet megtenni vele,

ha nem sietsz, és városban, ahol kisebb a tempó, és sok fékezés miatt intenzív a visszatöltés, akár 480 kilométert is elmegy.

A töltés kevesebb, mint három órába telik.

A Brembo fékekkel és Öhlins lengéscsillapítókkal szerelt Hypersport gyártását idén kezdenék el, és

a kanadai cég ígérete szerint 25 ezer dollárba kerülne a motor, ami 7,5 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
6 autós újítás, ami zsákutcának bizonyult