A Toyota FT–1 akár az új Supra előhírnöke is lehetne, de az biztos, hogy ebben a formában sosem fogják gyártani. Ettől még vezethetjük.

Kár érte, hiszen az orrmotoros, hátsókerék-hajtásos sportkocsi egészen lenyűgöző látványt nyújt, miközben egyáltalán nem hasonlít a mai Toyotákra. A kocsi egyébként annyira koncept, hogy motort nem is szereltek bele, a jobb összhatás kedvéért viszont tíz százalékkal nagyobbra építették, mint amekkora egy valódi autó lenne.

Ehhez képest minimum meglepő, hogy az FT–1 belseje viszont egészen kidolgozott, és itt találkozhatunk először a Toyota egyik komoly újításával, a vadászrepülőkhöz hasonló head-up displayjel is. A japánok ugyanis a vezetőnek fontos információkat nem a szélvédőre, hanem a kormány felett elhelyezett külön monitorra vetítik ki, ami állítólag sokkal praktikusabb megoldás.

Bár a különleges sportautó ebben a formában soha nem jut el a sorozatgyártásig (habár előfordulhat, hogy egyes elemei visszaköszönnek majd a következő Suprában), a vezetés élményéről így sem kell lemondanunk, a Gran Turismo 6-ban ugyanis a Mercedes Visionhoz hasonlóan bárki bepattanhat a Toyota sportkocsijába.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés