Azt gondolhatnánk, hogy így egy fokkal közelebb kerültünk annak megválaszolásához, hogy ki is a Forma–1 történetének legjobb pilótája, de nem.

Az F1 pontrendszere folyamatosan módosult az idők során, a jelenlegi változata 2010 óta van érvényben, aminek alapján az első tíz helyezett kap pontot: 25-18-15-12-10-8-6-5-4-3-2-1. Ugyanakkor 2019 óta már a leggyorsabb kört teljesítő pilóta is kap egy extra pontot, de csak akkor, ha az első tízben végez.

A Gpblog.com pedig a jelenlegi pontozási rendszert alapul véve újraszámolta az 1950 óta szerzett pontokat – erre jutott:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

GPblog.com Nederland (@gpblog_nl) által megosztott bejegyzés

Azt is mondhatnánk, hogy így egy fokkal közelebb kerültünk annak megválaszolásához, hogy ki is az F1 történetének legjobb pilótája, de nem. Ez a statisztika többek között azért nem állja meg a helyét, mert

  • manapság már több futamot rendeznek, mint korábban, ahogy
  • a technika is jóval megbízhatóbb, mint a nagy elődök idejében volt.

Ezt nézve viszont Alain Prost és Ayrton Senna hatodik, illetve nyolcadik helye kifejezetten csodálatra méltó, ugyanakkor talán nem túlzás azt állítani, hogy a két pilótát – képességei alapján – ennél azért előrébb lehetne sorolni.

Eközben...

Leidiótázta az újonc versenyzőjét a Haas csapatfőnöke, teljesen jogosan

Günther Steinernek kétségbevonhatatlanul igaza is van.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Lola nem a lány, hanem a fehér Porsche neve