A Red Bullnak félig hazai pálya lesz a Miami GP.

Lendületben várja az F1-es Miami Nagydíjat Max Verstappen. A vb-címvédő legutóbb, Imolában grand slamet csinált, vagyis a pole-ból nyert, rajt-cél győzelemmel, leggyorsabb köridővel.

Ez volt mindössze a 65. ilyen teljesítmény a Forma–1 72 éves történetében, és a hatodik egy Red Bull-pilótától (Verstappentől a második, előtte Sebastian Vettel négyszer hozta ezt). Verstappen viszont az első, aki ehhez még a sprintfutam megnyerését is hozzácsapta.

„Őrült hétvége következik. Amennyire lehet, felkészültünk a pályából úgy is, hogy nem láttuk a valóságban: szimulátorral gyakoroltunk rá.”

Verstappen nagyon bírja, hogy egyre több futamot rendeznek Amerikában, és pláne így van ezzel a társa, Sergio „Checo” Pérez: „Alig várom Miamit – lelkendezett a mexikói. – Klassz, hogy az F1 egyre jobban nyit Amerika felé, ami sokkal közelebb van az otthonomhoz, és egy nagyon nagy piac. Biztosan rengeteg latin-amerikai és mexikói szurkoló jön majd ki a versenyre.”

Valóban, Miami lakosságának 70 százaléka spanyol ajkú, ennek a fele kubai, és a belváros nyugati szomszédságában található az 50 ezres Little Havana – tehát Pérez félig hazai pályán érezheti magát.

Pérez a nagyon hosszú egyenesekkel tarkított pályán a megfelelő leszorítóerő megtalálását tartja a legnagyobb kihívásnak, meg azt, hogy pole-ért dobogóért harcoljon most már.

Van mire alapozni: az idény első négy versenyének összes időmérőjén Pérezé volt a top speed, ami egy újabb bizonyítéka a Red Bull versenyképességének. Checo tavaly összesen háromszor indult az első három hely valamelyikéről – ez a szám máris összejött neki.

(Forrás: Red Bull Racing, fotó: GettyImages)

Ez is érdekelhet:

Saját csapata állítja, hogy Verstappen büntetőfékezett Hamilton előtt

A Red Bull szerint többször is túlzásokba esett Verstappen a Hamilton elleni közdelem során.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Egy ajtó máris bezárult Carlos Sainz előtt?

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés