A négyszeres világbajnok megvádolta saját csapatát.

Sebastian Vettel a szezon végén elhagyja a Ferrarit, a négyszeres világbajnok és a maranellóiak utolsó közös idénye viszont egyáltalán nem feszültségmentes köszönhetően annak, hogy a német már bátrabban, de főleg nyíltabban kritizálja az olasz istállót, amikre Mattia Binotto csapatfőnök rendre keményen visszaszól.

A Portugál Nagydíj után Vettel ismét nemtetszését fejezte ki*, konkrétan azzal vádolta meg a Ferrarit, hogy más, lassabb autót kap, mint csapattársa, Charles Leclerc:

„Egyértelmű, hogy a másik autó sokkal gyorsabb. Az adatok jól mutatják, hogy mindig ugyanazokon a helyeken veszítek időt. Néhány idióta erre nem jönne rá. Hogy komplett idióta lennék? Kétlem. Már csak szerencséből is meg kellene találnod a határokat néha.”

* A 33 éves pilóta ebben az idényben látványosan elmarad csapattársától, Charles Leclerc-től. A portimãói futamon a 15. helyről rajtolva a 10. helyen ért célba, míg csapattársa a negyedik helyről a negyedik helyre hozta be a Ferrarit – és ez a különbség az egész szezonra jellemző.

Binotto természetesen reagált a dologra:

(Forrás: f1-insider.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A Ford bemutatta az új Mondeót, de nem biztos, hogy meg is vehetjük