A német kiállt a csapattársáért, bár azért érdeke is volt a dologban.

A Ferrari a héten jelentette be, hogy mégis kaphat egy esély a finn Kimi Räikkönen, azok után, hogy még mindig nem teljesen úgy teljesít, ahogyan azt a csapat elvárná. A The Times reportjában azonban olvashattunk róla, hogy nem véletlenül kapott még egy évet a csapattól, ugyanis Sebastian Vettél megvétózta az ötletet, hogy a Ferrari egy másik pilótát igazoljon le.

Räikkönen habár több pontot szerzett eddig, mint a német csapattársa, ez csupán annak köszönhető, hogy Vettelt sorozatosan a balszerencse kísérti. A finn nem hozta azokat eredményeket még idén sem, amit elvárt a Ferrari, de mégis eltölthet még egy évet az olaszoknál, ugyanis Mauruzio Arrivabene nyíltan kifejtette, hogy Vettel miatt nem kaphatnak esély a fiatalok.

"Igen, elég kár, hogy nem kaphatnak esélyt nálunk a tehetséges fiatalok, de hát tudjuk, hogy ez miért van, nemde? Nyílván Sebastian ennek az oka."

Igazából nem is vagyunk annyira meglepődve azon, hogy a német nem akar maga mellé egy fiatalabb és erősebb csapattársat, ugyanis 2014-ben például folyamatosan jobban teljesített Daniel Ricciardo, mint Vettel, aki a végén el is hagyta a csapatot.

A sztori hasonló Michael Schumacher és Fernando Alonso történetéhez is, akik mindketten elsőszámú pilóták voltak a csapatuknál, és akármikor megvétózhatták a Ferrari döntését, ha a csapattársról volt szó. Ezért húzott le például Felipe Massa is ennyi évet az olaszoknál, pedig bőven rosszabbul teljesített, mint a spanyol csapattárs.

És ezt olvastad már?
Csak nem akar elkezdődni a Tesla Cybertruck gyártása