Majd' nyolc évvel ezelőtt a taxisoknak még volt bajuk az Uberrel, mostanra ez a helyzet megváltozott.

Hét és fél éve annak, hogy a taxisok erőszakos nyomására kivonult Magyarországról az Uber, ami akkor mintegy 160 ezer felhasználójának és 1200 sofőrjének intett kényszerű búcsút itthon. A világ legismertebb autómegosztó szolgáltatása viszont most bejelentette, hogy

visszatér Budapestre, ám nem önállóan, hanem a Magyarország egyik legnagyobb és legrégebbi taxiszolgáltatójának számító Főtaxival együttműködve,

amelynek leányvállalata, az F Mobilitás Kft. már be is nyújtotta a diszpécserszolgálati engedélykérelmet.

Az Ubertől lehet tudni, hogy az alkalmazásukat tavaly, azaz 2023-ban úgy is közel 100 ezer alkalommal nyitották meg Budapestről, hogy a szolgáltatás nem is működik – minden bizonnyal az idelátogató, magyarországi Uber-ügyekben nem jártas idelátogatók lehettek azok.

Az Uber magyarországi vezetője, Kardos Eszter elmondta, hogy az Uber világszerte együttműködik taxitársaságokkal, és a visszajelzések pedig egyértelműen azt mutatják, hogy a két szolgáltatás együtt többre képes.

„A partnerség mindenki számára előnyös: segíti a taxisokat, hogy többet keressenek, a lakosság utazási lehetőségei bővülnek, és a budapesti közlekedés hatékonyabbá válik.”

(Forrás: HVG, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Budapesten a legdrágább az albérlet Európában

Európa-szerte Budapest a legkevésbé megfizethető hely a lakásbérlés szempontjából.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Óriási képernyővel jön ez a kínai elektromos autó

További cikkeink a témában