Távolról sem egy guruló luxuslakosztály a Volkswagen Type 2 Westfalia, de a kinyitható sátortetős fehér furgon tökéletes állapotú berendezése remekül megidézi a hetvenes évek hangulatát, és már 1975 óta készen áll a kalandra.

1950 márciusában kezdődött meg a Volkswagen Type 2-es gyártása, mely egyértelműen egy korszak meghatározó autója lett. Sokan nem is haszongépjárműként ismerik, hanem hippibusz formájában, a szabadság és a sokszínűség szimbóluma lett a barátságos arcú furgon. Platós és személyszállító változatai mellett nem maradt el a felfedezésre felkészített verzió sem.

 

Ággyá alakítható étkezősarokkal és kis konyhával berendezve, a kinyitott tetősátor alatt további alvóhelyeket nyitva akár négyen is kényelmesen szundíthatnak a T2-esben.

Ennek berendezését a Westfalia készítette, amely a mai napig foglalkozik kempinghez használt kiegészítőkkel és alakít át autókat ilyen célra. Ehhez mérten a hetvenes évek közepén gyártott Transporter is mindent tud, ami a korszakban elvárható volt egy ilyen kisbusztól.

Elektromos hálózatra csatlakoztatható és kiegészítő fűtés is van benne, valamint praktikus tárolóhelyek sokaságát rejti a tolóajtós mobil élettér. A konyhapulton mosogató található, az oldaláról pedig kis asztalka hajtható ki. Ehhez már tényleg csak egy megfelelő kotyogós kávéfőző kell.

 

Fűzöld ajtókárpitjai és kockás szövete, valamint a famintázatú bútorok remek hangulati elemek a beltérben.

Elrendezése annyira innovatív volt, hogy a Volkswagen után több hasonló autó is megjelent a haszongépjárművek piacán. Leginkább a Chevrolet Corvair 95 Corvan hasonlított rá, melyben a Corvair alapjait használták. A VW a Bogár farmotorját tartotta meg, a vezetőt pedig az első tengely fölé helyezte, így nagy raktér alakítható ki a kettő közötti területen.

Ez is érdekelhet:

Porsche-motorral dobták fel ezt a Volkswagen Transportert

A Párizs-Dakar-rali szervizautójának replikája.

Fullos hosszú hétvége az új Ford Transit Custom Nugget Plusszal

Végre egy olyan Ford Transit, ami kellene, nagyon!

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában