Akkor mégis mi marad benne? – kérdezzük egy olyan kisgyerek arckifejezésével, akinek most kapták ki a nyalókát a szájából, de Hefner papa döntése úgy fest végleges. Az ok nagyon egyszerű, válságkezelésre pedig itt a Player.

Az 1953-ban alapított, kérdés nélkül legendás és magát az egész műfajt megalapozó férfi életmód- és erotikus szórakoztató magazin eljutott fennállásának legdurvább döntéséhez: kiveszik a pucér csajokat a lapból. A drasztikus, és talán a Playboy végét is jelenthető döntés indoka az, hogy "az internet olyannyira átvette a ruhátlan tartalomban az uralmat, hogy a nyomtatásban leközölt nő már teljesen érdektelen" – mondja Scott Flanders, a Playboy lapigazgatója.

A Playboy olyan ikonikus hölgyeket vetkőztetett le a hasábjain, mint Marilyn Monroe vagy épp Kate Moss

Mellesleg a Playboy magazinként már évek óta veszteséges, viszont maga a brand a világ egyik leghíresebb és legjobban menő márkája, a Playboy-nyuszik által belakott Hefner-villa hétköznapjairól szóló tévésorozatokat szintén rengetegen követik.

Habár az igényesen fotózott pucér csajok képei, a kihajtható poszteres mellékletek, amik bizonyára nem egy olvasónk falát díszítették tizenéves otthonmatyizgató korában, eltűntek, azért maradnak nők a Playboyban. A magazin ezentúl a CKM és FHM típusú csajos anyagok stratégiáját követi: be-be-bevágós tangás, vizes fehérpólós, kézzel takargatós fotók továbbra is lesznek a lapban, csak a premier plános puncik és cicik tűnnek el a hasábokról. Így a Playboy kultrajongói továbbra is olvashatják az életmódtippeket, az álomautó-teszteket és a disznóvicceket – de akik szépen fotózott, ízléses, softcore meztelen női tartalomra vágynak, azoknak át kell gurigázniuk máshova. És ha hiszed, ha nem, van egy kiváló tippünk, hova is. Súgunk: a legjobb helyen jársz.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés