Movember és résztvevők tiszteletére összeállítottunk egy listát Hollywood bajuszos karaktereiből.

Movember

Movember egy 2004 óta működő alapítvány által rendezett jótékonysági rendezvénysorozat: minden év novemberében világszerte férfiak milliói változtatják meg arcukat egy közös cél érdekében. Az alapítvány így szeretné felhívni a figyelmet a rákszűrés fontosságára, ezzel növelve az esélyt a kór korai felismerésére.

Ben Stiller, Kidobós: Sok flúg disznót győz

Egy csapat öregedő flúgos fickó elindul a Las Vegas-i kidobós bajnokságon, hogy megmentsék a helyi edzőtermet a multi felvásárlásától. Ben Stiller filmjeinek a legtöbbször semmi értelme, és még kevesebb közük van az intelligens szórakoztatáshoz, de a filmben viselt bajusza előtt meg kell emelni a kalapot.

Clark Gable, Elfújta a szél

Igazi amerikai klasszikus, csak úgy, mint a bajusz. Clark Gable filmbeli karakteréhez tökéletesen illő arcszőrzet már-már olyan szinten minimál, hogy attól félünk, az is elszáll a széllel.

Kurt Russel, Halott város

Wyatt Earp igaz történetét bemutató film valódi bajuszenciklopédia, hiszen lényegében egyetlen karakter nem visel benne kackiás arcszőrzetet, de ő is csak azért, mert nő. Dana Delany tehát megúszta, Kurt Russel, Sam Elliot és Val Kilmer azonban mind bajuszt növesztett a vadnyugati sztori miatt. Szerencsére! – mondjuk mi.

Tom Selleck, Három férfi és egy bébi

Tom Sellecknek véleményünk szerint jobban állt a vörös Ferrari, mint a váratlanul jött apaság, arról nem is beszélve, hogy a bajusz ebben az esetben is meggyőzőbb volt, mint maga az alakítás. Ez a cikk azonban nem a teljesítményről szól, hanem a szőrszálakról.

Josh Brolin, Nem vénnek való vidék

Az erőszak, valamint a súlyos testi sértés enyhe kifejezés arra, ami azután kezdődik, hogy bajszos főhősünk rátalál egy rosszul sikerült alvilági tranzakció helyszínén két millió dollár készpénzre. A Nem vénnek való vidék remek film, melyben Josh Brolin bajusza csak ráadás.

Charlie Chaplin, A kölyök

Charlie Chaplin 1921-es filmje, A kölyök az egyik legnagyszerűbb alkotás a némafilmek műfajában. Chaplin nem pusztán játékával és rendezésével alkotott számunkra maradandót, bajuszviselete legalább annyira az öröksége része.

Al Pacino, Serpico

Al Pacino ebben a korai filmjében egy New York-i rendőrt alakít. Az igaz történeten alapuló film tizenkét és fél év eseményeit foglalja magában, aminek köszönhetően a főszereplő több külső változáson is keresztül megy, és ez alól nem kivétel az arcszőrzete sem. Serpico hord kecskeszakállt és teljes szakállt is, de a mi kedvencünk természetesen a bajusz.

Collin Farrell, Miami Vice

A nyolcvanas évek televíziós sikersorozatán alapuló film egyik főszereplője az a Collin Farrell, akinek – most már bátran ki merjük jelenteni – bármi jól áll, még a hosszú haj, valamint a bajusz is. Nem mintha ezek közül bármelyikkel is bajunk volna.

Sacha Baron Cohen, Borat

A kazah tévésztár nyakába veszi a világot, hogy a Föld legjobb országából, az Egyesült Államokból tudósítson. Sacha Baron Cohen teszi mindezt bajuszban, ami ha csak egy hajszállal is, de jobb, mint A diktátorban viselt szakálla.

Daniel Day-Lewis, New York bandái

Daniel Day-Lewis Martin Scorsese filmjében hibátlanul alakította a negatív főhőst, meggyőződésünk azonban, hogy ebben nem csak a kiváló rendezőnek, hanem a bajusznak is nagy szerepe volt. Aki megkedvelte a szőrös Day-Lewist, a Lincoln című drámában szintén megtekintheti tehetségét.

Tovább:
A legfrissebb Player-cikkekhez
A rovat többi cikkéhez
A szerző e heti kedvencéhez: Barabás Henriett  A szépség, aki száztíz százalékkal ég

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Örülünk, hogy ez a lány fürdőruhamárkát alapított

Átalakul a hulladékrendszer: hova dobjuk mostantól a leggyakoribb szeméttípusokat?

További cikkeink a témában