Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A nyolcaddöntők döntőjét egyértelműen az olaszok és a spanyolok játszották, végtelenül szomorúak vagyunk, hogy csak az egyik válogatott lehet ott a nyolcban.

És arra abszolút nem számítottunk, hogy a torna egyik legjobb meccs az lesz, melynek egyik résztvevője Olaszország lesz. A kékek elég ritkán játszanak élvezhető meccset, most ráadásul egy döbbenetesen középszerű csapattal érkeztek, mégis parádésan játszottak az első félidőben. Spanyolország ellen!

A félidő embere egyértelműen De Gea volt, aki emberfelettieket védett.

Ám egy apró hibája, ha egyáltalán az volt, épp elég lett egy olasz gólhoz. Nagyot védett egy közeli szabadrúgás után, a kipattanót lábbal tisztázta volna, ám Chiellini elé pattant, aki bekotorta.

Megérdemelten vezetnek az olaszok, nagyon okosan játszanak, a selección meglepően impotens. És hát az olaszok ellen fordítani egy meccsen, na az szép kihívás. Cserélt is Del Bosque, Aduriz jött be Nolito helyett, így már két klasszikus centerrel nyomultak.

Oda is léptek kicsit, de az olasz védelem olyan, mint mindig: olaszos. Vagyis zárt és kemény. És persze a kontrák: Éder eldönthette volna 1v1-ben De Geával szemben, de megint a spanyol kapus nyert. Őrület, mit játszik. És az olasz védelem dettó, pedig úgy egy óra elteltével azért megérkeztek a spanyolok is a meccsbe, de vagy a hátvédek takarítottak, vagy Buffon védett nagyot.

Az olaszok tökéletesen bemutatták a catenacciót, miután volt egy remek 60 percük, a végén pedig Pellé bevitte a kegyelemdöfést is, a 91. percben kipöckölte az előző két Európa-bajnokság győztesét.

Conte félelmetesen összerakta ezt a semmilyen keretet, bármeddig eljuthatnak.

Olaszország–Spanyolország 2–0 (1–0)

Olaszország: Buffon – Chiellini, Bonucci, Barzagli – De Sciglio, De Rossi, Florenzi, Parolo, Giaccherini – Éder, Pellè
Spanyolország: De Gea – Juanfran, Sergio Ramos, Piqué, Alba – Fàbregas, Busquets – David Silva, Iniesta, Nolito – Morata
Gól: Chiellini 33., Pellè 91.

Eközben még javában tart az Eb, igaz már nélkülünk. Azért nézed? Fogadsz is? Kéne.

(Fotó: AFP)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.