Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Lehet, hogy valójában egy igazi géniusz vagy? Na jó, valószínűleg nem vagy az (bocsi). Ám ha az alábbiakat tapasztalod magadon, akkor valószínűleg magasabb az IQ-d az átlagosnál.

  • Gondjaid vannak az alvással. Állítólag az álmatlanság az intelligens elit tipikus problémája, míg más tanulmányok úgy találták, hogy akik sokáig maradnak fent éjszakánként, intelligensebbek az átlagosnál, a pörgős elmék sokszor sajátos időbeosztást alakítanak ki maguknak.
  • Monogám típus vagy. Egy tanulmány azt figyelte meg a férfiak esetében, hogy akiknek kevesebb szexuális partnerük volt, azok intelligensebbek a nőcsábász társaiknál. Szóval ha nem vet szét a tesztoszteron ne aggódj, ez potenciálisan magasabb IQ-t jelenthet számodra.
  • Néha bizony káromkodsz egy jóízűt. Egy friss tanulmány szerint akik olykor káromkodnak, folyékonyabban tudják kifejezni magukat és gazdagabb a szókincsük is - ami szoros összefüggésben áll az intelligenciaszinttel. Ez a tanulmány megdöntötte azt a nézetet, miszerint az illetlen szavakat használóknak gyérebb a szókincse. Gyérebb a faszt!
  • Megbízol másokban, illetve könnyebben felismered, hogy kiben bízhatsz. Egy oxfordi tanulmány szerint a bizalom és a magasabb intelligencia összefügg. Ez azzal magyarázható, hogy az éles eszű embereknek jobb az ítélőképessége és az emberismerete, ezért meg tudja becsülni, hogy ki hogyan fog viselkedni egy szituációban.
  • Olykor hazudni is szoktál, méghozzá sikeresen. Na jó, hívjuk inkább füllentésnek. Egy jó hazugság sok munkájába van az agynak, hiszen profin és hatékonyan kell hozzá érvelni. Éppen ezért sikeresen hazudni csak a nagy koponyák tudnak.
  • Gondod lehet az ivászattal vagy a drogfogyasztással. A magasabb IQ-val rendelkezők hajlamosabbak az illegális drogok fogyasztására. A kutatók szerint az intelligensebb emberek nyitottabbak az új dolgok kipróbálására és a kísérletezgetésre. Talán éppen ez az oka annak, hogy a függők között meglepően nagy az átlagnál intelligensebbek aránya.
  • Kék szemeid vannak. Felmérések alapján kijelenthető, hogy a kékszemű emberek hajlamosabbak a magas IQ-ra. Ha barna a szemed akkor pedig a gyors reakció lehet az erősséged.
  • Szorult beléd némi muzikalitás. Egy tanulmány szerint, aki gyerekkorában tanult játszani valamilyen hangszeren, az felnőttkorában is "profitálhat belőle agyilag". Főleg akkor, ha 7 éves kor előtt történt a tanulás.
  • Intelligensek a szüleid. Ezen nincs is mit magyarázni, nyilván nem árt, ha jó géneket örököltél az ősöktől.
  • Balkezes vagy. Kutatások szerint a balkezes embereknek nagyobb a szókincse és jobb a problémamegoldó képessége is.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.