Ha betartod a következő tippeket, idén egészen biztosan profitálsz a Black Fridayből.

A Black Friday kínálta hatalmas kedvezmények sok embert vonzanak a boltokba vagy a webshopokba, de érdemes résen lenni, hiszen nem biztos, hogy jól jársz az állítólagosan leértékelt termék megvásárlásával. Figyelj oda, hogy mennyit bír el a tárcád, és addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér! Nem kell a 10. felesleges kerti szerszámot is megvenni, csak azért mert most olcsó(bb).

Ennek tudatában, idén felkészülten, és céltudatosan merülj el a Black Friday adta kínálattengerben!

Egy kis Black Friday-történelem

A Black Friday kifejezés története egészen 1966-ra nyúlik vissza, amikor Amerikában a hálaadás utáni pénteket az áruházak és a boltok hatalmas leárazással ünnepelték. Ez az óriási leárazási láz az évek során olyannyira kinőtte magát, hogy ma már világszerte készülnek az emberek a fekete péntekre, konkrét stratégiát állítanak össze a vásárláshoz, sőt, vannak, akik szabadnapot is kivesznek a nagy eseményre.

Téged is elkapott a Black Friday-láz? Oké, de attól még nem kell meggondolatlanul

Nem tudod, hogy indulj neki? Akkor a következő tippek neked szólnak:

  • Írj listát, hogy melyek azok a dolgok, amiket szeretnél vásárolni! Jelszó: keress céltudatosan!
  • Mindig nagy, megbízható webshopokból és cégektől rendelj!
  • Nézd meg előre az árakat, hogy lásd, valóban van-e kedvezmény!
  • Ne sajnáld az időt, hasonlítsd össze az árakat és a boltok feltételeit!
  • Figyelj a csere- és visszáru feltételekre (is)!

És itt még nincs vége! Mutatjuk, hogy profitálhatsz a legtöbbet a Black Fridayből

1. A fekete péntek jó lehetőség arra, hogy a karácsonyi ajándékokat időben és olcsóbban beszerezd. Magadnak és szeretteinknek is kedveskedhetsz olyan termékekkel, amelyekre az év többi napján nem költenél, de a leárazások és a kedvező feltételek miatt most megengedheted magadnak. Nem győzzük hangsúlyozni: légy résen, dönts okosan, hiszen nem minden leárazás az, aminek látszik!

2. Nem muszáj személyesen elmenned az üzletekbe, hiszen a Black Friday már online is elérhető, ezért otthonról, kényelmesen, káoszmentesen is beszerezheted a kiszemelt termékeket.

3. Ha van egy előre kigondolt stratégiád a vásárlás menetére, gyorsabban hozzájuthatsz a kedvezményes termékekhez.

4. A lényeg, hogy vásárolj céltudatosan! Ne vegyél meg valamit csak azért, mert olcsó(nak tűnik)! Tervezz előre – beszélj ismerőseiddel, kérj tanácsot szakértőktől, olvass termékvéleményeket, keresd meg a számodra megfelelő vételt, írd fel az eredeti árát, leárazáskor pedig nézd meg, mennyi a különbség, ellenőrizd, hogy valóban megéri-e a vétel vagy sem! Így nem fogsz beleesni a látszólagos kedvezmények csapdájába!

5. Két kérdést tegyél fel vásárlás előtt:

  • Megengedheted ezt most magadnak?
  • Akkor is megvennéd, ha nem lenne akciós?

És a legjobbat a végére hagytuk: az eMAG és az Extreme Digital idén először egy óriási, közös Black Friday-akcióra készül november 19-én, ahol a márkáktól megszokott megbízhatósággal tudsz vásárolni.

+1 extra tippcsokor kifejezetten az eMAG-Extreme Digital Black Fridayére:

Állítsd be az ébresztőt november 19-én kora reggelre!
A pontos idei kezdési időpont csak reggel derül ki, tavaly 7 óra 7 perctől lehetett hozzáférni a fekete pénteki ajánlatokhoz.

Regisztrálj magadnak egy eMAG-fiókot!
A két márka közös Black Fridaye az eMAG.hu platformján fut majd, vagyis ha eddig csak az Extreme Digitaltól rendeltél, nyitnod kell egy emagos fiókot is.

Töltsd le az eMAG mobilappját!
Az eMAG mobilappjából (iOS és Android) érkezőket minden bizonnyal idén is hamarabb engedi majd be a rendszer azoknál, akik az eMAG.hu-n keresztül akarnak vásárolni.

A cikk létrejöttét az eMAG és az Extreme Digital támogatta.

És ezt olvastad már?
78 év után kiderült, ki árulhatta el a náciknak, hol rejtőzik Anne Frank és családja