Csaknem kétezer-ötszáz veszélyes vadállattal élnek együtt.

Az engedélyezési adatok alapján frissen elkészült felmérés szerint többek között

pumák, tigrisek, aligátorok, mérges kígyók, pókok, zebrák és hegyi oroszlánok is élnek angol háztartásokban vagy kisebb magánfarmokon.

A statisztika szerint a legtöbb, 325 vadállat Buckinghamshire megyében él, köztük indiai antilop, csuklyásmajmok, makik, struccok és tevék. A második helyen Nyugat-Oxfordshire áll, ahol kétszáz állatot regisztráltak az engedély nélkül működő Heythrop vadaspark miatt. A parkot Jim Clubb korábbi cirkuszi állatidomár vezeti, aki idomított vízilovakat, tigriseket és zebrákat is tart, valamint tévéműsoroknak, filmeknek és magánrendezvényeknek is kölcsönöz állatokat.

Már Angliában sem zöld a fű – Nyomasztó képek a hőség sújtotta Nagy-Britanniáról

Mindig esik, zöld a fű, és viszonylag hűvös van? Már nem.

A harmadik helyet Cornwall megye szerezte meg 165 állattal: ezek többsége Todd Daltoné, a Feral-Wild Animal Project tulajdonosáé, állományában két maláj medve és többféle nagymacska is található. Cornwallban ezenkívül magántulajdonban további tizenöt különleges nagymacskaféle, gepárd, puma és hópárduc is él. Cornwall évtizedek óta arról is hírhedt, hogy folyamatosan érkeztek bejelentések szabadon kószáló nagymacskákról, főleg a megye észak-keleti részén.

Nagy-Britanniában 2021-ben a rendőrség harminckét telefonhívást kapott arról, hogy nagymacskákat láttak felbukkani különböző helyeken, Devon és Cornwall megyében pedig egy hiúzról érkezett bejelentés, amelyet utoljára Helstonban láttak.

(Forrás: The Guardian, MTI. A kép illusztráció.)

Ez is érdekelhet:

Likvidálták a japán várost terrorizáló majombanda egyik tagját

Heteken át több tucat embert támadtak meg az állatok.

Lottóötösre nagyobb az esély, mint hogy megtámadjon egy cápa

A cápákkal kapcsolatos tévhitekre hívja fel a figyelmet a budapesti állatkert.

És ezt olvastad már?
Minden nyolcadik madárfajt a kipusztulás fenyegeti