Jó piához ma már könnyű hozzájutni, ám mi most nem simán jót ajánlunk, hanem igazán különlegeset és menőt. Hat férfias szesz, amitől elegánsan rúgsz be.

Minden bajra mezcal kell, és minden jóra is – tartja egy mexikói mondás. A tequilára némileg hasonlító égetett szeszt a közönséges agávé levelektől megtisztított torzsájának tiszta vagy cukrozott cefréjéből párolják. Illetve kemencében sütik. És kétszáz éve változatlan recepttel készítik a mexikóiak, nem jársz rosszul, ha rámozdulsz egy üveg Marca Negrára. Már csak az üveg miatt sem, a Fekete Kéz mezcalja mocskosul jól néz ki.

A Crime és párja, Punishment (A Bűn és bűnhődés-re utalva) elég brutál duó, a gyártó, a Stone Brewing ugyanis jóféle házi termesztésű csilivel pumpálta fel a söröket.

Maradunk a söröknél és az erőnél – a Snake Venom a világ legerősebb söre, amit 67,5%-os alkoholtartalmával ért el. Nem kérdés, hogy a kígyóméreg elég találó név.

A legtöbbet eladott pia a világon egy dél-koreai, kb. 24%-os likőr, a Jinro Soju. Hitted volna? Állítólag lágy, citrusos íz jellemzi, és a sör és a keményebb italok közé tehető az erőssége. Ha nem ittál még, ideje kipróbálni!

Elsőre egy üveg fehérbor ugrik be róla, de hiba lenne úgy is fogyasztani. Mennyiségben is, meg hát szódával felhúzva. A Casamigos tequila picit kvalifikáltabb versenyző annál, George Clooney és haverjai például évek óta ezt a titkos, és csak a számukra gyártott italt szopogatták. De már nem titkos. Amúgy mindegyik palackon látható Clooney és Rande Gerber aláírása.

Ha elegáns és klasszikus ital, akkor nyilván whisky. Ha pedig whisky, akkor Mr. Johnny Walker. Olykor pedig különleges eseményekre alkalmanként kifőztek egy extra, privát kiadást. Na ilyen a Platinum is.

A tequilából készülhet az üzemanyag, amivel megmenthetjük a Földet

És biobenzin mellett akár kézfertőtlenítők előállítására is alkalmas lehet.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés