Egy világ ismerhette meg Bethany Hamilton történetét 2011-ben, mikor Sean McNamara megrendezte az Életem a szörf (Soul Surfer) című életrajzi drámát, ami a 13 éves Bethany-ról szól. De miért volt annyira különleges a fiatal lány élete, hogy megérte filmvászonra vinni? Mindjárt kiderül, és ha még nem ismered a sztorit, akkor garantált a katarzis.

Kitartás, akaraterő és bátorság. Ez a három szó minden közhelyszótár első bekezdésében megtalálható, de a fiatal amerikai lány alig lépett a tinédzserkorba, ezen tulajdonságait olyan szinten kimaxolta, hogy onnan nem igazán van feljebb. Esetleg ha Saolin-mester vagy, és meztelen hassal pörögsz egy dárda hegyén.

Bethany egész életében egyetlen szenvedélynek hódolt, a szörfözésnek, amit a mai napig profi szinten űz, számtalan versenyt megnyert, de az igazán elképesztő az, hogy még most, 26 évesen és 6 hónapos terhesen is napi 5 órát tölt a hullámok között.

"Úgy érzem a szörfözés segít, hogy könnyebben átvészeljem azt a pszichikális megterhelést, amit a terhesség ezen szakaszában élnek át a nők. De lassan itt az ideje félrerakni a deszkát, és csak ülök majd a parton, élvezem az óceán hangját, míg meg nem születik a baba."

Önmagában már ez is megéri, hogy kalapot emeljünk a hölgy előtt, de azt említettem már, hogy 13 évesen a fiatal lány bal karját leharapta egy tigriscápa?

Egy októberi reggelen történt a baleset 2003-ban, természetesen szörfözés közben, és mire a kórházba értek, vérének 60%-át elvesztette a lány. A műtét után durván egy hónappal Bethany már újra szörfözött, a balesetkor használt szörfdeszkája (amiből szintén kiharapott egy méretes darabot a cápa) azóta is a California Surf Museumban található.

És ezt olvastad már?
Lizával fokozzuk a forróságot
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő