Azt már korábban megírtuk, hogy a csokifogyasztás jót tesz a memóriádnak és a kognitív képességeidnek, de most van egy újabb jó hírünk a csokirajongóknak.

A New York-i Syracuse Egyetem kutatói roppant fontos dolgot fedeztek fel a csokival kapcsolatban, mintegy legalizálva annak tartós, rendszeres fogyasztását.

Közel ezer (968) alanyt vizsgáltak meg, mindannyian 23 és 38 éves kor között voltak, akiknek a teszt ideje alatt az étrendjükön nem változtattak. A szakemberek arra jöttek rá, hogy az említett kognitív teljesítmény és memória javulása mellett

a fogyás is beindul a csokoládéevéstől.

Van-e ennél jobb hír, barátom?

Ráadásul ez egy megerősítés, merthogy néhány éve erre jutottak a Tel Aviv-i Egyetem tudósai is: minden reggel ettek csokit, hogy segítsen nekik a koncentrálásban, és eközben a deréknál felgyűlt kilók elkezdtek leolvadni. Ellentmondásosnak tűnik a történet, de mindjárt el is oszlatjuk ezt a szürke ködöt:

a megoldás az időzítés!

Amikor felkelsz, az agyadnak azonnal energiára van szüksége – világosít fel Dr. Daniela Jakubowicz, a The Big Breakfast Diet című bestseller regény szerzője. Ez az az időszak, amikor még a szervezet az ételt energiává alakítja. A nap további részében ez már nem így lesz: ha a délelőtti, a délutáni vagy az esti órákban falatozol, a tested és az agyad végig felpörgetett állapotban lesz, így az ételből nyert energiát zsírként raktározza el. Ezért hízol még akkor is, ha kevesebbet eszel.

Azt is mondja, hogy csokit reggel 9 után már nem szabadna enni, de azért szerintünk érdemes figyelembe venni, hogy mindenkinek máskor van reggel, a bagoly típusok sokkal később fekszenek, és később is kelnek. Ő azt mondja, azok, akik megfelelő mennyiségű szénhidráttal, proteinnel és 600 kalóriás desszerttel indítják a napot, sokkal többet fognak fogyni, mint azok, akik csak 300 kalóriát esznek reggelire, de a nap későbbi szakában.

A kulcs pedig a csokoládéban található flavonoid.

A növényi alapú ételekben található meg ez a vegyület, és a kakaóbab 20%-át alkotja.

Akkor már nincs is más dolgunk:


És ezt olvastad már?
Konkrétan betiltja a dohányzást Új-Zéland
Rengeteg fotód, videód, nagy fájlod van? Megtelik a géped? Itt a megoldás, ha állandóan tárhely gondokkal küzdesz!