A „filterezés” lehet a férfi fogamzásgátlás jövője

Figyelj, mert ez elsőre furcsa lesz.

A férfi fogamzásgátlás egy kényes téma, amiről a férfiak általában nem szívesen beszélnek, a legtöbbünk hallani sem akar erről a védekezési formáról, mert sajnos sokszor hajlamosak vagyunk (mi, kollektíven férfiak) azt gondolni, hogy ez nem a mi dolgunk. A férfiak védelmében: a fogamzásgátlás tényleg nem egyszerű kérdés, mivel a mi oldalunkon egyelőre sokkal kevesebb visszafordítható, termékenységet nem maradandóan befolyásoló módszer létezik, mint a női oldalon.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

COSO Contraception (@coso.contraception) által megosztott bejegyzés

A Coso nevű projektet egy német dizájner, Rebecca Weiss alkotta meg, a koncepció lényege, hogy a férfiak heréit ultrahangos kezelésnek vetik alá, hogy ideiglenesen megállítsák a spermiumok regenerálódását. A szerkezetet kellemes hőfokra melegítik, a férfiaknak ezután csak annyi dolguk van hogy leüljenek, a művelet ezután mindössze pár percig tart.

A projektet felügyelő egészségügyi szakemberek szerint a Coso a kezelés után két héttel fejtené ki a maximális hatását és több mint hat hónapon keresztül nyújtana védelmet.

Ahhoz, hogy a Cosóból egy széles körben elérhető fogamzásgátló eszköz legyen még nagyon sok mindenre szükség van. A leginkább értelmeszerűen arra, hogy hosszútávú tesztekkel igazolják, hogy az eszköz által elért terméketlenség valójában visszafordítható és nem okoz hosszútávú károsodást.

(InsideHook; kiemelt kép: Illusztráció/Getty Images)

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.