Néhány kutatónak van egy elég nyomós érve a kávéfogyasztásra: tovább élhetsz tőle.

Egy kicsit meglepődtünk meg nem is, amikor angol, kanadai és dán szakemberek azzal álltak elő, hogy piálni kell, mármint alkoholosat, hogy megtoldjuk éveink számát, de örültünk és egyből felcsillant a szemünk.

Hát még most, és nem is tudjuk, hogy így hirtelen mit csináljunk, mert végre az is kiderült, hogy a kávé is rettentően egészséges.

A harvardi egyetem kutatói 28 éven keresztül 200 ezer tesztalany életét vizsgálták, és arra jutottak ezek a jóemberek, hogy azoknál, akik napi 3-5 csésze kávét ittak (és mellette nem! dohányoztak), 15 százalékkal csökkent az olyan betegségek kialakulásának veszélye, ami a kávét nem fogyasztok körében népszerű volt.

Például a kávézók esetében visszaszorult 19 százalékkal a szívbetegség kialakulásának, 24 százalékkal pedig a cukorbetegség kialakulásának esélye. Ez pedig azért lehet, mert a kávéban megtalálható antioxidáns, a klorogénsav gyulladáscsökkentő hatású.

Plusz mivel a koffein antidepresszáns hatású és fokozza a dopamintermelést, ezért a kávé a Parkinson-kór és mindenféle idegrendszeri betegségek ellen véd.

Vagyis napi 3-5 csésze kávé nemcsak tök rendben van, hanem még egészséges is.

És tudod, mi egészséges még? Hát a csípős kaja:

Lehet, hogy nem gondoltad, de a csípős kajától tovább élsz

Nem mi mondjuk, nálunk sokkal okosabb emberek, vagyis úgynevezett kutatók bizonygatják.

(Forrás: health.com)

És ezt olvastad már?
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
További cikkeink a témában