A tojás azért trükkös élelmiszer, mert nem látni bele, így azt sem könnyű megmondani, mikor jár le a szavatossága. Segítünk.

Mivel vásárlás után a tojást sokan kiveszik a kartondobozból és szépen berakják a hűtő ajtajába, két hét múlva már nem emlékeznek, mikor is jár (vagy járt) le. Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, ha a tojástartóban hagyjuk, és látjuk a lejárati dátumot, akkor sem lehetünk biztosak benne, jók-e még. Bizonyára sokan jártak már úgy, hogy rántottát készítve feltörték a még használhatónak hitt tojást, aztán mégis megcsapta az orrukat a romlott tojás átható, semmihez sem hasonlítható bűze. Nos, van egy remek módszerünk arra, hogy feltörés előtt kiderüljön, jó-e még a tojás!

Ehhez nem kell mást tennünk, mint egy tálka hideg vízbe beletenni a delikvenseket, pont úgy, ahogyan azt a videóban láthatjuk. A frissek lenn maradnak az edény alján, de az öregebb tojások a bennük képződő légbuborékok miatt a hegyükre állnak. Ezek még ehetőek, de amelyek úsznak a víz felszínén, azokat dobjuk ki nyugodtan!

Tovább a:
Többi vagány konyhai mutatványért a Hatékonyha-sorozatba
Legfrissebb cikkekhez
A rovat többi cikkéhez

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Erica tornász, és ezt le sem tudná tagadná

Veszélyesen süllyed több tucat kínai nagyváros

Ha ott van ő, egyszerűen nem lehet senki vagy semmi másra nézni

További cikkeink a témában