Úgy tűnik, létezik egy mindennél hatékonyabb flörtölési technika.

Úgy tűnik, létezik egy flörtölési technika, ami szinte mindig működik, legalábbis a Norvég Műszaki és Tudományegyetem (NTNU) pszichológusai azt állítják, hogy megtalálták a leghatékonyabb módszert, ami mindenkinél beválik.

Ennek megállapítására a kutatók 1000 diákkal töltettek ki egy kérdőívet, amiben a résztvevőknek 40, különböző típusú flörtölési technikát kellett értékelniük a hosszú és a rövidtávú kapcsolatok vonatkozásában egyaránt, emellett azt is megvizsgálták, hogy a résztvevők mennyire nyitottak, hány évesek, mennyire vallásosak, mennyire mutatnak hajlandóságot egy párkapcsolatra, valamint hogy mennyire számítanak vonzónak a társkeresőkön. Mindezekből aztán kiderült, hogy általánosságban

a humor a leghatékonyabb flörtölési technika a nők és a férfiak számára egyaránt. Ugyanakkor nemcsak az a fontos, hogy mi magunk legyünk viccesek, hanem az is, hogy érzékeltessük a másikkal, hogy ő is az.

Mi van, ha nehezünkre esik humorosnak lenni? Az NTNU pszichológiai tanszékének professzora, Leif Edward Ottesen Kennair szerint mosolygással és szemkontaktussal is jó pontokat szerezhetünk.

Egyébként a kutatásból az is kiderült, hogy más-más technika működik a rövid- és hosszú távú kapcsolat keresők esetében, de ez nemek szerint is változik. Például a rövid távú kapcsolatot kereső nőknek az lehet működőképes, ha kiemelik a szexuális elérhetőségüket, míg a hosszú távú kapcsolatra vágyó férfiak a nagylelkűségük kifejezésével és az elköteleződésre való hajlandóság kimutatásával érhetnek célt.

(Forrás: IFL Science, fotó: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Boldog születésnapot kívánunk ennek a lánynak

Munkahelyi stressz – Nissan Townstar EV-teszt

További cikkeink a témában