Kipróbálhatod, csak aztán add vissza.

A Coca-Cola a Paper Bottle Company (Paboco) dán startuppal együttműködve 2019 óta fejleszti a 100%-ban újrahasznosítható papírpalackot. A jelenlegi prototípus papírborításból, újrahasznosítható műanyag bélésből és kupakból áll. Nem Coca-Colát, hanem AdeZ nevű, növényi alapú italt palackoznak bele, mert ennek a fogyasztóira kifejezetten jellemző, hogy nagy figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra, és érdeklődnek a fenntarthatóság érdekében történő innovációk iránt.

Az új palackhoz mától a Kifli.hu-n juthatsz hozzá: ha AdeZ italt rendelsz, kapsz mellé ajándékba egy 250 ml-es papírcsomagolású változatot is, utána pedig elmondhatod a véleményed egy kérdőív kitöltésével. A tesztidőszak alatt a vállalat az üres palackokat visszagyűjti, annak érdekében, hogy a laboratóriumban megvizsgálhassák, hogyan reagált az anyag a szállításra és a használatra, valamint így az újrahasznosítás is garantált.

A magyar fogyasztók segítségével most induló és két hétig tartó tesztidőszak eredményeit a fejlesztők arra használják, hogy felmérjék a palack tulajdonságait és teljesítményét, hogy a jövőben egy teljesen újrahasznosítható, műanyag nélküli papírpalackot állítsanak elő.

Ez is érdekelhet:

Speciális, limitált kiadású román Coca-Colákat kóstoltunk. És rá fogunk szokni!

Három különleges ízkombinációjú, Romániában gyártott eredeti Coca-Colát teszteltünk.

(Forrás: Coca-Cola)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Egy lány Koppenhágából

További cikkeink a témában