A világ minden táján különböző praktikákkal igyekeznek túlélni a másnapot – spoilerezünk: az írek nem szórakoznak, az oroszok meg ugye oroszok.
Németországban az úgynevezett Katerfrühstückkel – a németeknek külön szavuk is van rá – próbálkoznak enyhíteni a kemény ivászat nyomait. Ez heringes szendvics hagymával és uborkával, mindez sörrel lekísérve – meggondolandó.
Oroszország szaunával és kvasszal megy neki a másnaposságnak. Utóbbi egy kiváló erjesztett, nagyon egészséges és alacsony alkoholtartalmú ital. Kvázi isznak tovább.
Írország (de egyébként a britek is) egy elég masszív reggelire esküszik, ami baconből, kolbászból, hurkából, sült paradicsomból, gombából, tükörtojásból, paradicsomos babból és szódás kenyérből áll, csak mérsékelten mennek rá a gyomor megnyugtatására.
Franciaországban a hagymalevest vagy a cassoulet-t tartják a legjobb gyógyírnek, ha beütött a másnap. Utóbbi egy húsos, babos egytálétel – érdekes nap lehet belőle.
Olaszország meglehetősen közhelyes megoldásra esküszik: a kávéra. Konzervatív.
Mexikóban a rákos, kagylós, lime-os, hagymás, korianderes saláta jelenti a mentsvárat az ivászat után – nem ez lenne az első, amit bevetnénk a másnaposság ellen.
Japánban a zöld teával készített szilvabefőtt a másnaposság elleni elixír, de a tradicionális miszolevesben és az energiaitalokban is eléggé bíznak – lényegében mindegy, hogy mi, csak folyékony legyen.
(Forrás: Playboy, fotó: Getty Images)