Nem mi mondjuk, hanem a szakemberek.

A Metro korábbi kutatásokra hivatkozva azt írja, hogy az alkalmazottak legalább harmada szokott maszturbálni a munkahelyén. És Mark Sergeant, a nottinghami Trent Egyetem pszichológusa szerint ezzel semmi probléma nincs. Sőt, szerinte a munkavégzés szempontjából hatékony, ha néha elvonulsz és kivered. Úgy véli, segít leküzdeni a feszültségeket, és motivációs szempontból is hasznos. Mert így is jutalmazhatod magad, ha egy-egy feladatot sikeresen elvégzel.

Dr. Cliff Arnall, aki szintén pszichológus azt mondja, hogy az önkielégítés csökkenti az agressziót és a koncentrációs képesség növekedését is elősegíti.

Kevésbé tudományosan, de már korábban is hallottunk hasonló érveket:

 

Persze van árnyoldala is a sztorinak. Ha nem vagy az az ellazulós típus, akkor nem ajánlott neked a stresszkezelés ezen módja. Mert, ha nem jön össze a dolog, akkor kudarc ér, plusz még feszültebb leszel, ami meg negatívan befolyásolja a munkádat.

És a két szakember azt is megemlíti, hogy ha esetleg a munkahelyeken bevezetnék a maszturbálási szüneteket, akkor nagyon vigyázni kellene arra, hogy egyes dolgozók ne gondolják azt, hogy az egyéb szexuális vétségek (például a kollégák zaklatása) is elfogadottak lesznek.

A maszturbálás óriási tabu még most is, így azért attól nem kell félni/reménykedni benne, hogy a közeljövőben bevezetik a masztiperceket. De minket azért érdekel, hogy mi a véleményed a témáról.

Munkahelyi maszturbálás?

És ezt olvastad már?
Nem a csajod hibája, ha büdös a pólód