Általános tény, hogy a férfiak nem szoktak, nem tudnak, vagy nem képesek bocsánatot kérni a nőtől. A nők viszont nem szoktak, nem tudnak, vagy nem képesek megbocsátani a férfinak. Ha nem tudod időben kezelni ezeket a helyzeteket, akkor egy idő után egy megkeseredett idegroncs válik belőled. Most komolyan, hiányzik ez neked?

Mi az az alapvető dolog, amit egyszerűen el kell fogadnunk, még ha a nehezünkre is esik? Egyszerű. Képtelenek vagyunk azon változtatni, hogy másképp működik a férfi, és másképp a nő. A nő agya mondhatni olyan, mint a kis Anakin Skywalker toydari rabszolgatartójának, a szárnyas ócskásnak, akinek olyan erős volt az akarata és idegen a gondolkodásmódja, hogy képes volt ellenállni a jedik elmetrükkjének is.

Tudományosan szemszögből

A férfi gondolatai az agyában szépen és rendezetten, egymástól elkülönülnek, míg a nő gondolatai mindenhol összekapcsolódnak egymással. Egy férfi egyszerre csak egy dologra tud koncentrálni, de arra nagyon erősen. Emellett logikusan sorba is rendezni az eseményeket. A nő viszont bármilyen múltbéli dolgot képes azonnal és tudatosan összekötni egyéb gondolatokkal, és természetesen mindezt hatalmas érzelmi töltéssel párosítva. Összegezve - a nő az agyában évezredek alatt végbement mutáció következtében felfoghatatlan magyarázatokat képes gyártani arra, hogy a férfi miért is mondta, tette, netán csak gondolta is azt, amit.

A férfi logikusan és egyszerűen cselekszik

Amikor egy férfi hibázik, akkor valójában nem titkolja el, nem kezd el magyarázkodni, nem fordít hátat, hanem egyszerűen csak annyit mond: sajnálom. Ez egy alapvető és logikus döntés a részéről. Felismerte, hogy hibázott, majd beismerte, elnézést kért, és ezzel lezártnak tekinti az ügyet. Majd tovább is lépne. Ami viszont nem azt jelenti, hogy magasról tesz a történtekre, hiszen az adott pillanatban mindent elkövetett a probléma mielőbbi megoldására. De az életnek haladnia kell tovább, tehát nincs más hátra, mint előre. Ennyi.

A nőnél beindul a hihetetlen kombinációs sztorigyártó érzelmi generátor

Amikor megbántod a nőt, akkor abban a minutumban egy érzelmi generátort is bekapcsolsz a fejében, amely ezernyi valótlan indokot párosít össze a történtekkel. Szerencsésnek mondhatja magát az a férfi, aki nem találkozott még ezzel a jelenséggel. A nő ilyenkor olyanokat is felhánytorgat és a fejünkhöz vág, ami egyáltalán nem tartozik a jelenlegi ügyhöz. Olyan dolgokat kombinál össze, ami a legkörmönfontabb krimi forgatókönyvírójának sem pattant volna ki a fejéből. Mi meg csak hajtogatjuk, hogy már mondtuk, hogy sajnáljuk, és elnézést kérünk még azért is, amit el sem követtünk, de úgy látszik ez is kevés. A legszörnyűbb az egészben az, hogy egy ilyen duzzogás hosszú napokig is eltarthat, ami alatt éveket öregszünk.

Többet ésszel…

Fiatal és tapasztalatlan, harcos kedvű titánok szembeszállhatnak a jelenséggel, vagyis a nővel, de rá fognak jönni ők is, hogy semmi értelme. Egyszerűen érthetetlen mi történt vele, hova tűnt hirtelen az az aranyos lány. Arra is gondolhatnál, hogy egy idegen, parazita létforma szállta meg, vagy egy őrült meghasadt elme rejtőzik az angyali arca mögött. Az igazság az, hogy semmi „gond” nincs vele. Mindegyik ilyen, gyárilag.

Egy dolgot kell az eszedbe vésned. A garancia rég lejárt, így nem lehet a nőnél hardvert cseréli, az általad preferált programokat pedig a tűzfala nem engedi át. Fogadd el a szomorú helyzetet és próbálj meg végtelen türelemmel állni a számodra legapróbb problémák elé is. A megoldás kulcsa nem abban rejlik, hogy milyen gyorsan tudod kimondani tízszer egymás után azt, hogy sajnálom, hanem hogy ilyenkor felvillan egy tábla a nő szeme előtt, amire az van írva: MÁR BIZTOSAN NEM SZERET!

A nő csak egyetlen egy dolgot akar, bizonyosságot arról, hogy számodra még mindig ő az egyetlen. Bizonyosságot arról, hogy biztonságban van melletted, biztonságban van a lelke, nem fog csalódni, és még mindig szilárd lábakon áll a kapcsolatotok. Éreztetned kell, hogy nagyon szereted, hogy neked csak ő számít, hogy csakis érte van minden, és természetesen örökre… Amíg nem érzi újra teljesen biztonságban magát a kapcsolatban, addig nem képes túllépni azon, ami történt.

Amíg nem érzi, hogy miatta megküzdenél a hétfejűvel is, addig nincs vége

Vannak kisebb problémák, és olyanok, amikor áll a bál. Ha sikerül nagyon megbántanod, az egyenes arányban növeli a hihetetlen kombinációs sztorigyártó érzelmi generátor teljesítményét, amit csak végtelen türelemmel lehet hatástalanítani, vagyis csak leállítani egy időre. Egy nagyobb fájdalomként megélt megbántás következtében hatalmas negatív érzelmi felhő kezd gomolyogni a nő fejében, amely kegyetlenül nagy sötét vihart képes okozni. Ezért a legtöbb, amit tehetsz, hogy az egészet nem egy szimpla bocsánatkéréssel oldod meg, még akkor sem, ha ennek logikusan elégnek is kellene lennie. Az egésznek addig nem lesz vége, amíg nem érezteted vele eléggé, hogy szereted, hogy fontos neked, hogy számodra ő a legértékesebb a világon, az egyetlen fénysugár a sötét űrben, a kincses szigeted, a boldogságod kicsiny forrás... meg ilyenek.

Mit tegyél, ha nem akarsz napokig tiltólistán lenni

Ha a helyzet megkívánja, akkor akár egy egész estét is rá kell szánnod, hogy a nő kibeszélje magából a sérelmeit. Hidd el, jobb hamar letudni, mint akár két héten keresztül nézni, hogy a fal felé fordulva alszik. Beszélgetned kell vele és főleg meghallgatni, mely közben természetesen el fogsz számolni tízig, százig, vagy akár ezerig is. De ne támadj vissza, ne kontrázz, mert akkor kezdheted előröl az egészet, és persze hatványosan nehezebb helyzetből. Sokan vannak, akik itt, a cél előtt buknak el. Ez igen kemény feladat, de erősnek kell lenned. Hagyd most. Később eljön majd a te időd, amikor nyugodt körülmények között elmondhatod neki a nézőpontodat és logikus érveidet a történtekről. Így lesz némi esélyed arra, hogy a nő esetleg megértsen és elfogadja az álláspontodat. Talán, de akkor se remélj sokat.

Ne higgy neki, ha azt mondja: Már nem haragszom…

Egy okos férfinak éreznie kell, amikor a nő megbocsát neki. Ebből következően azt is éreznie kell, amikor még nem tette túl magát a sérelmeken. Ez viszont csak kemény tapasztalatok árán sajátítható el, ezért óvatosnak kell lenned. Ha már nem látsz rajta semmit és talán úgy is érzed, hogy már nem haragszik, akkor sem dőlhetsz még hátra nyugodtan. Sokszor mondja a nő, hogy már nem haragszik, de ez ne tévesszen meg. Ez csapda! Minden nő profi pókerjátékos az élet hatalmas asztalánál. Legbelül még fortyog, de ezt te, mint halandó lélek, nem láthatod rajta. Napok vagy hetek is eltelhetnek, de még mindig résen kell lenned és a fent tanácsoltak szerint eljárnod, hogy újra kapjál reggelente kávét, vasalt inget, és egy kicsivel keményebb szexet.

És ezt olvastad már?
A Xiaomi robotporszívóját bátran nevezhetjük a háztartások gyöngyszemének