Pedig annyira hittünk ebben.

Mindannyian ismerjük a mondást: a pénz nem boldogít. Egy friss tanulmány szerint azonban a milliomosok (értsd: dollármilliomosok) boldogabbnak érzik magukat, mint a nem milliomosok - akiket nevezzünk most az egyszerűség kedvéért átlagambereknek.

A helyzet azonban a pénz és boldogság tekintetében nem ennyire egyszerű.

Dawn Teh, kutató nemrégiben adott közre egy publikációt, amelyben milliomosok szokásait, életstílusát elemezte. A Social Psychological and Personality Science folyóirat nemrégiben közzétett tanulmánya szerint a milliomosok és az átlagemberek idejük ugyanannyi százalékát fordítják pihenésre (46%), erre az adatra hivatkozott Teh is.

Ez a kutatás 800 holland milliomos szokásait elemezte, és az derült ki belőle, hogy a milliomosok szabadidejük 22%-át fordítják aktív pihenésre, ez pedig magasabb szám, mint az átlagembereké (15,7%). Mit jelent az aktív pihenés?

Meditálás, barátokkal töltött idő, edzés, futás, önkénteskedés, hobbikkal való foglalkozás.

Az átlagemberek szabadidejükben a milliomosoknál több időt szánnak (30,2%) passzív pihenésre:

tévézésre, szundikálásra, relaxálásra.

És noha mindkét csoport szinte ugyanannyi időt tölt munkával (milliomosok 16%, átlagemberek 19%), előbbiek nagyobb szabadságot élveznek a munkájukban.

„Az derült ki, hogy ha a pénzügyi korlátok eltűntek, az emberek több időt szántak aktív pihenésre, és arra, hogy olyan munkájuk legyen, amiben nagyobb autonómiát élvezhetnek.”

Fontos megjegyezni, hogy ez a megállapítás csak holland milliomosokra vonatkozik, elképzelhető, hogy az adatok országonként változnak.

Az, hogy miképpen töltjük az időnket, hatással van arra, hogy képesek vagyunk-e vagyont építeni

Ezek az eredmények nagyban hasonlítanak egy másik kutatás megállapításaira. Sarah Stanley Fallaw, az Affluent Market Insitute alapítója és A következő milliomos a szomszédban: a meggazdagodás időtálló stratégiái című könyv szerzője.

A hölgy 600 amerikai milliomost interjúvolt meg, és arra a megállapításra jutott, hogy a szabadidős tevékenységeink és a gondolataink befolyásolhatják, mekkora vagyont vagyunk képesek felhalmozni.

Az időnkkel, energiánkkal, és pénzünkkel kapcsolatos döntések befolyásolják azt a képességünket, hogy anyagilag függetlenné váljunk, írta.

A milliomosok például több energiát fektetnek abba, hogy fejlesszék önmagukat. Hetente legalább öt és fél órát töltenek olvasással, hat órát edzéssel, míg az átlag amerikaiak esetében ez a szám kettő illetve kettő és fél óra.

Mi több: az átlag amerikai több időt tölt a közösségi médián vagy videójátékokkal, míg a milliomosok sokkal kevesebbet. Utóbbiak heti két és fél órát, míg előbbiek átlagban heti tizennégy órát.

Érdekesség, hogy Hollandiában a milliomosok és átlagemberek a közösségi média használat tekintetében ugyanúgy állnak: idejük 12 %-át töltik ezzel.

A sikeres emberek tudatosan figyelnek arra, hogyan töltik az idejüket, írta Fallaw, arra utalva, hogy a gazdagabb réteg tagjai kevésbé hagyják, hogy feleslegesnek tűnő dolgok eltereljék a figyelmüket.ű

Még több titok a gazdagokról:

Ez a hat dolog közös sok milliárdosban

Egy író 21 dollármilliárdost kérdezett meg a szokásaikról, és kiderült, hogy hat dolog közös mindannyiukban.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában