Ez a hat dolog közös sok milliárdosban
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy író 21 dollármilliárdost kérdezett meg a szokásaikról, és kiderült, hogy hat dolog közös mindannyiukban.

Hatalmas vagyont csak biztos alapokra lehet felépíteni.

Rafael Badziag A milliárd dolláros titok: a milliárdos vagyon és siker 20 alapfeltétele című könyv szerzője. Ehhez a műhöz öt év alatt 21 milliárdossal készített átfogó interjút, méghozzá olyan vagyonos emberekkel, akik nem örököltek, hanem saját erejükből jutottak fel a csúcsra.

Az interjúk célja az volt, hogy kiderítse, milyen életmódot folytatnak, és mi lehetett a sikerük kulcsa. Kiderült, hogy a 21 milliárdosban volt hat közös tulajdonság, amely üzleti sikerességük titkát is megmagyarázhatja.

1. A milliárdosok korán kelnek

Badziag szerint ez a leggyakoribb közös tulajdonság a milliárdosok között. Átlagban a meginterjúvoltak reggel fél hatkor keltek, és mind úgy vélték, hogy ez a szokásuk kulcsfontosságú a sikerességük szempontjából. A korai kelés hatékonnyá és energikussá teszi őket, állították.

2. A milliárdosok egészségesen élnek

Mind a 21 milliárdos, akiket Badziag meginterjúvolt rendszeresen sportol, még az idősebbek is futnak vagy eljárnak a konditerembe. Lirio Parisotto például heti háromszor áll fel a futógépre, pedig 65 éves.

Sokan reggel sportolnak, és sokuk sportolt magas szinten, amikor még fiatal volt. A milliárdosok szerint a sport fegyelmezetté és állhatatossá teszi őket, segít tisztábban gondolkodni és javítja a közérzetüket és mentális állapotukat. Megtanítja őket a csapatban gondolkodásra, arra hogyan győzzenek és veszítsenek, és alázatra is neveli őket.

Egyik milliárdos sem dohányzott, mind egészségesen étkeztek és sokuk meditált is. Sarah Stanley Fallaw, egy hasonló témájú könyv szerzője 600 dollármilliomost faggatott ki, és ott az derült ki, hogy a milliomosok többet mozognak, mint az „átlagemberek”.

3. A milliárdosok olvasnak

A sport mellett az olvasás az, amire minden milliárdos szán időt. Javarészük a munkájukhoz kapcsolódó irodalmat olvas, de Peter Stoldalen, szállodatulajdonos például krimiket szeret olvasni. Warren Buffet állítólag a napjai 80%-át olvasással tölti, Marc Cuban pedig napi 3-4 órát olvas üzleti jellegű könyveket.

4. A milliádosok elmélkednek

Badziag szerint az általa meginterjúvolt milliárdosok mindegyike szán időt arra, hogy egyedül legyen és végiggondolja a dolgait. Thomas C. Corley 177 önerőből milliomossá vált vállalkozót interjúvolt meg, és azt derítette ki, hogy többet gondolkodnak, mint az átlagemberek szoktak.

5. A milliárdosoknak vannak berögzült szokásaik

Ha a szokásokat kitartóan végzik, azok komoly eredményeket hozhatnak hosszútávon, véli Badziag. A reggeli rituálék a legfontosabbak, ha a hosszútávú sikerről van szó, írta. Szinte mindegyik megkérdezett milliárdosnak szigorú menetrend szerint zajlik a reggele, ami átlagban négy tevékenységből épül fel. Ugyanígy pontos menetrend szerint indítják a napjukat az irodájukban.

6. A milliárdosok fegyelmezettek

Azok a milliárdosok, akikkel interjúztam, a legfegyelmezettebb emberek, akikkel valaha találkoztam, írta Badziag.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.