A Koppenhágai Egyetem legújabb tanulmányának eredménye szerint a sajtban gazdag étrend nagymértékben járulhat hozzá az egészséged megtartásához.

A kutatásban 139 felnőtt vett részt, 12 héten keresztül, a dolguk pedig kimondottan kellemes volt, hiszen jó sok sajtot kellett kajálniuk. A csoport egyik harmadának magas zsírtartalmú, míg másik harmadának zsírszegény sajtot kellett ennie minden nap. A szerencsétlen harmadik csoport tagjai egyáltalán nem ehettek sajtot, helyette be kellett érniük kenyérrel és lekvárral.

Meglepő módon a végén a kutatók azt vették észre, hogy a zsírban gazdag sajtot evőknek egyáltalán nem növekedett az LDL-koleszterin szintje, sem a derékbősége, sem a vérnyomása. Sőt, az értékek javultak!

Közzétett tanulmányukban arról számolnak be, hogy a sajtevés segít megelőzni a szív- és érrendszeri-, valamint az anyagcsere-betegségek kialakulását.

Ha még több okot akarsz keresni a sajtevésre, mondunk neked! Nemcsak a dán, hanem a japán tudósok is megerősítették a sajt egészségre gyakorolt pozitív hatását. Ők arra jutottak, hogy segít megakadályozni a zsír felhalmozódását a májban, míg mások szerint segít jót aludni, boldogabbá tesz és még fogyhatsz is vele!

(Via Independent)

És ezt olvastad már?
Luluról képtelenség nem kihívó fotókat készíteni