Ha eddig nem lettél volna meggyőződve arról, hogy a mai társadalom végtelenül függővé vált, akkor most itt az újabb bizonyíték.

Az iPass által végzett friss felmérés - amelyben 1700 embert kérdeztek meg az Egyesült Államokban és Európában - ugyanis arra a megállapításra jutott, hogy

az emberek 7 százaléka már szex közben is rápillantott a telefonjára.

Persze nem a lepedőakrobatika az egyetlen olyan szituáció, ami közben nem kellene ugyan, de mégis sokan csekkolják az értesítéseiket. Vacsora vagy ebéd közben már szinte mindenki (81%) telefonozgat, mint ahogyan a WC is egy olyan hely, ahová nagyon sokan (72%) viszik magukkal a telójukat. Randi közben is illetlenségnek számít, a kutatás szerint mégis az emberek 36 százaléka rápillantott már a telefonjára, míg temetésen 11 százalék az arány.

A tanulmány azt is megállapította, hogy a wifi ugyanolyan függőséget okoz számunkra, mint az alkohol vagy a drogok, elvégre a résztvevők több mint kétharmada bevallotta, hogy internetcsatlakozás nélkül idegessé válik.

Ha eddig kétségeink lettek volna, most bebizonyosodott, hogy az okostelefonok használatát illetően a társadalmi etikett már a múlté. A technológia, különös tekintettel az okostelefonokra, annyira szerves részéve vált az életünknek, hogy már elképzelni sem tudunk olyan szituációt, amely közben az emberek ne néznének rájuk

- fűzte hozzá Patricia Hume, az iPass kereskedelmi vezetője.

(via)

És ezt olvastad már?
Sehogy sem akar összejönni a futás? Mutatjuk, hogyan motiváld magadat!
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!