Nemrég még a kábítószer-kereskedők és fegyvernepperek kedvenc fizetőeszköze volt, csütörtöktől viszont már az egyik legnagyobb amerikai számítástechnikai bolt webshopjában is fizethetünk bitcoinnal.

Miért fontos ez? Nos, elsősorban azért, mert bár a bitcoin az elmúlt években folyamatosan növelte népszerűségét, a diadalmenetet némileg beárnyékolta, hogy a fontosabb piaci szereplők egyszerűen nem voltak hajlandóak tudomást venni a digitális valuta létezéséről (na ja, jelentkezzen, aki szeretne kábítószer-kereskedőkkel egy platformra kerülni.) A számítástechnikai eszközöket forgalmazó TigerDirect viszont egyáltalán nem nevezhető kis halnak, olyannyira nem, hogy anyacége, a Systemax Inc. ott van az Egyesült Államok ezer legnagyobb vállalata között (egy olyan listáról beszélünk, amelyen a Western Union a 445.-ik, a Yahoo meg az ötszázadik).

A TigerDirect webshopjában csütörtöktől nagyjából kétszázezer terméket lehet megvásárolni bitcoinnal a BitPayen keresztül. A vállalat marketingigazgatója szerint a döntés már érett egy ideje: miután a bolthálózat az AMD-vel karöltve régóta árul a felhasználóknak olyan high-end PC-ket, amelyeket kifejezetten bitcoinbányászatra készítettek, logikus volt, hogy ők maguk is elfogadják a digitális valutát fizetőeszközként.

Nem nehéz belátni, mekkora győzelem ez a digitális valutának, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a TigerDirect döntése valóságos láncreakciót indíthat be, szakértők szerint példájukat hamarosan sok másik cég is követheti.

Ha mélyebben is érdekel a téma, akkor olvasd el a digitális valutáról szóló cikkünket, amelyben becsszóra elmagyarázzuk, mi az a bitcoinbányászat.

(Fotó: Antana)

És ezt olvastad már?
Bemutatjuk a Közép-Floridai Egyetem egyik legszexibb hallgatóját