Végre, valami hasznos a TikTokról.

A TikTokot a legtöbben úgy ismerik, mint a tinik gyűjtőhelyét, ahol veszélyes, buta kihívások terjednek. Pedig rá lehet akadni néha érdekes dolgokra is, ilyen például Noah Young állattenyésztő-csirkefarmer csatornája is.

Young általában minden nap megoszt valami érdekes dolgot az állattartásról.

Az egyik bejegyzését már több mint kétmillióan látták, a posztban azt magyarázza el, hogy a tojást egyáltalán nem mindegy, milyen szögben tároljuk.

@theshilohfarmYou’re doing it wrong. ##egg ##eggs ##chicken ##chickens ##tip ##wow ##cool ##lol ##fyp ##foryou ##foryoupage ##shilohfarm ##fact ##facts ##pets ##animals ##tips ##food

♬ Acoustic Guitar Stroll - Dow Brain

Young elmagyarázza, hogy a tojások alján egy van egy légbuborék, aminek többek között az a feladata, hogy megvédje a tojás sárgáját a baktériumoktól. A tojás tetejét az aljától úgy különböztetjük meg, hogy a teteje általában hegyesebb. Érdemes úgy tárolni tehát a tojásokat, hogy a légbuborék a tojás alján maradjon, vagyis a tojások ne kerüljenek fejjel lefelé a tartóba.

Ha a tojások fejjel lefelé vannak tárolva, akkor a gravitáció miatt a légbuborék lentebb csúszhat és szerencsétlen esetben beszennyezheti a sárgáját.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Brazil lány a nap csaja. De micsoda brazil lány!