A vintage szót előszeretettel használjuk a régies eufemizmusaként, pedig jóval többet jelent ennél. Az eredetileg a borászat és a fotográfia területén használatos kifejezést akár egy külön életstílusként is értelmezhetjük, amely az öltözködés és a lakberendezés világában is tetten érhető.

A berendezési tárgyak retrósítása egy különleges ága a vintázs lakberendezésnek: a bútorok textúráját általában mechanikus úton, koptatással vagy csiszolással változtatják meg,

továbbá az anyaghasználatában is lehetnek eltérések – a romantikus ága a természetes anyagokat részesíti előnyben, a modernebb pedig már kombinálja a retrót a kortárs elemekkel. De nincs ebben semmi meglepő: hiszen vágyunk a naturalitásra, a kézzelfoghatóra, a kitapinthatóra, az igazi anyagra, ami túlmutat a foszló pillanaton: időbeli távlata van, hosszú időn át a társunk lehet; mellette pedig egy szimbólum is: benne van egy darabka abból a világból, amelyeket őseink raktak össze agyagból és fából, a természet építőkockáiból.

Így ha kicsit ráncba szednénk lakhelyünket, vagy éppenséggel egy új fészek felhúzásán ügyködünk, akkor bizony érdemes lehet szétnéznünk a padlólapok és falicsempék vintázs kínálatában.

A Heritage greslapjai élettel töltenek meg minden lakást

Legyen szó famintás, pasztell- vagy szépiaárnyalatokról, csipkés, virágos vagy madárkás mintákról, természetes anyagokról, vagy akár fehér színű kovácsoltvasról, a BAUHAUS kínálatában megannyi vintage padlólap és falicsempe között választhatunk. Bár fizimiskájuk, vastagságuk és más paramétereik között akadnak különbségek, így is közös jellemzőjük, hogy kemények, ellenállók, és higiénikus felületük könnyen tisztítható. Emellett tűzállók, magas kopásállóságuk miatt széles körben felhasználhatók, és mivel fagyállók, akár kül- vagy beltéren is egyaránt alkalmazhatók.

Loop Dekor

A Loop Dekor gres padlólap a modern stílus kedvelőinek készült. A kartonban harmincnyolc dekorlapot találhatunk, a végső kompozíció tizenkétféle minta variálásából áll össze. Mint egy festmény, amely minden egyes esetben egyedi, és túlmutat önmagán.

Kreatív, vidám, mégsem hivalkodó, amely egy csapásra feldobja a lakást.

Vintage Oak

A Vintage Oak egy famintás, rusztikus öregbített hatású greslap, amely az otthon szinte bármely területén bevethető, földön vagy falon, fürdőszobában vagy a nappaliban egyaránt.

Ghirigori

A csúszásmentes, antikolt felületű, vegyes mintázatú padlólap a rusztikus stílus kedvelőinek készült, szürkésebb, sötétebb tónusok alkotják, így kevésbé érzékeny a mindennapok kihívásaival szemben.

Azila

A vintage stílusú Azila padlólapot letisztult szín- és formavilág, valamint az egyedi megjelenés jellemzi.

Tökéletes választás bármelyik helyiségbe, modern és dekoratív mintával díszített.

A mázas, matt felületű padlólap nagyítja a teret, és megidézi otthonunkban a mediterrán életérzést.

Vintage Mix

A Vintage Mix a Ghirigori kistestvére is lehetne –  viszont mintázatában játékosabb, amely inkább körszerű elemeire építi formavilágát. Több mint húsz különböző mintát tartalmaz a csomag, ezek előfordulása dobozonként véletlenszerűen változhat.

Kobe

A sima, matt felületű Kobe egyszerű, de igen esztétikus megoldást kíván az örök kérdésre. A gres padlólap akár falra is burkolható, így akár még különlegesebb hatást kölcsönözhetünk a fürdőszobánknak.

Bottega

A csúszásmentes felületű, fahatású Bottega az egyik legjobb barátja annak, aki rajong a természetes hatásért. A lapok mintázata eltér egymástól, ezáltal imitálva a minél élethűbb megjelenést. Ahogy nincs két egyforma erdő, úgy nem lesz két egyforma Bottega-kompozíció sem: a különböző mintázatok ugyanis is véletlenszerűen keverednek a dobozokban, így a tavasz hőseit, a nyíló virágokat és a csicsergő madarakat is megidézheti otthonunkban.

Heritage

Adjuk oda a Loop Dekor darabjait néhány ügyeskezű gyermeknek, és hagyjuk, hogy vibráló színekkel, és néhány csibész formával töltsék meg őket. A tintasugaras technológiával készült greslapok szinte dalolnak hozzánk, vidámmá és izgalmassá változtatnak szinte bármilyen teret.

Celtic

A matt felületű, famintás Celtic gres padlólap remekül kombinálható a Palette fali- és dekorcsempéivel. Nagyon jóban van a pasztellszínekkel, otthonosan mozog a minimalistább enteriőrökben, és akár a viktoriánus kor hátrahagyott, vagy újra életre keltett örökségéhez is kiválóan alkalmazkodik.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a BAUHAUS.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Cristynek keresnénk egy kutat, ahol hatósági áron adják a prémiumbenzint