Arról korábban már részletesen is írtunk, hogy miképpen kell használni a különböző illatszereket, most azonban egészen másról lesz szó. A vonzó illat ugyanis a táplálkozáson is múlik.

Legalábbis erre a következtetésre jutott egy friss kutatás, amelynek az eredménye nem fog boldogsággal eltölteni, ha csakis húst meg fehér kenyeret szoktál magadba tömni. A vonzó illatanyagok érdekében ugyanis zöldségeket és gyümölcsöket kellene fogyasztani. Sokat.

A szóban forgó tanulmány legfőbb megállapítása ugyanis az, hogy

a sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztó férfiak testszaga jobban bejött a nőknek, míg a sok finomított szénhidrátot, például fehér kenyeret és tésztát magukba tömő férfiaké jóval kevésbé volt vonzó a számukra.

A kutatás érdekében először egy tudományos módszerrel megállapították a résztvevő férfiak étkezési szokásait (amiről persze ők is kitöltöttek egy kérdőívet), majd egy tiszta pólóban edzeniük kellett, hogy aztán ezeket a pólókat nők egy csoportja kiértékelhesse a testszag alapján.

Régóta tudjuk, hogy a szagok/illatok nagymértékben befolyásolják az egyén vonzerejét. Evolúciós szempontból a tudósok szerint a verejték képes az egészségi állapotunkat is tükrözni, és esetleg a párválasztásban is fontos szerepet játszhat

- fejtette ki véleményét Ian Stephen, a kutatás vezetője.

Néhány évvel ezelőtt egy másik tanulmány is hasonló megállapításra jutott, akkor azt sikerült igazolniuk, hogy a vegetáriánus férfiak vonzóbb illatot produkáltak a húsevőknél. Mi ettől még nem hagynánk ki a húsokat az étrendünkből, ám a sok zöldség- és gyümölcsfogyasztás mindenképpen ajánlott, nem pusztán a vonzerőnk fokozása érdekében. Ez csak egy kis bónusz.

(via)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés