Az idő mindig is egy roppantul fontos, sok esetben igen alulértékelt árucikk volt, azonban a rohanó 21. században  ez a megállapítás csak még inkább érvényes lett. A határok leomlása és az információ szárnyalása révén sokan könnyen elcsábulnak, hogy egyszerre több lovat is megüljenek, ez pedig a hétköznapi rutinfeladatokra, például a lakás rendben tartására nyomja rá könnyen a bélyegét.

A mosógép szabályosan forradalmasította a házimunkát végzők életét, idővel pedig a mosogatógépek a vendéglátóipari egységek után megjelentek a háztartásokban is. De említsük meg a porszívókat is, amelyeknek a történelme a mechanikus seprűvel kezdődött még a 19. század elején, azóta pedig annyit változott a világ, hogy a korábban kisszobányi méretű eszközök mára apróvá és elegánssá váltak, közben pedig kis híján öntudatra ébredtek. Egy okosporszívó ugyanis annyi mindenre képes, hogy csak akkor kezdjük el hiányolni a múltbeli életünkből, amikor élőben is megtapasztaljuk, hogy mit is tud.

Xiaomi robotporszívók

A Xiaomi MI Robot Vacuum-Mop a robotporszívók egyik keménylegénye, amely miután felporszívózott, még fel is töröl – így bátran nevezhetjük a háztartások gyöngyszemének. Vékony kivitelezésének köszönhetően

szűkebb helyeken is befér a bútorok alá, így az asztalok és dohányzóasztalok, vagy akár az ágy alatti terület sem akadály neki,

sőt, kialakításának köszönhetően akár kisebb küszöbökön vagy rövidebb szálú szőnyegeken is átjut.

Speciális algoritmusa és beépített giroszkópja révén valós időben térképezi fel a lakást, és kalkulálja ki a takarítás optimális útvonalát. A készülék szívóerősségét négy különböző fokozatra állíthatjuk annak függvényében, hogy mennyire komoly a harci helyzet a lakásban.

Ha merülni kezd, magától hazatalál

Az elektromos víztartály-vezérlésnek köszönhetően nem kell tartanunk a vízszivárgástól, továbbá a helyiség burkolatához megfelelő vízadagolási beállítást is kiválaszthatjuk. A robotporszívóhoz háromrétegű HEPA-szűrő tartozik, amellyel megakadályozható a szennyeződések visszajutása a levegőbe.

A robotporszívó szabadon mozog a maga által kijelölt útvonalon,

amennyiben az akkumulátor töltöttségi szintje elérte a kritikus szintet, az eszköz automatikusan visszatér a dokkoló állomásra, az optimális töltöttség elérését követően folytatja a takarítást ott, ahol abbahagyta.

Az ingyenesen letölthető Xiaomi Mi Home applikáció segítségével a robotporszívó egyszerűen vezérelhető, és működése nyomon követhető okoseszközökről, valamint a Mi Smart Home Hubbal, a Google Assistanttal vagy Amazon Alexával is összehangolható. A Xiaomi robotporszívója három változatban kapható, ezek között főleg teljesítménybeli és méretbeli különbségek akadnak, továbbá a porszívók navigációs rendszerei és az adatfeldolgozási hatékonysága között is vannak kisebb eltérések.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a BAUHAUS.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Bűn Vyolet testére árnyékot vetni